Szeged és környéke

2016.12.07. 08:14

Fiatal kézművesek alkotásait várják

Országos gyermek és ifjúsági kézművespályázatot hirdetnek 25 évnél nem idősebb fiataloknak, általános és középiskolai diákoknak.

A pályázatra az adott néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített alkotásokat várják december 15-éig. A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás) készített gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek. A jelentkezési lapokat a dél-alföldieknek, az erdélyieknek és a vajdaságiaknak a Békés Megyei Népművészeti Egyesülethez (Békéscsaba, Orosházi utca 32.) kell eljuttatni. A regionális zsűrik döntése alapján a kiválasztott alkotások a jövő évi debreceni Gyermek és Ifjú Kézművesek Országos Kiállításán kapnak helyet, az alkotók és alkotóközösségek között – korcsoportok és szakágak szerint – dobogós és különdíjakat osztanak ki. Bővebb információk az [email protected] címen, illetve Pál Miklósnétól kérhető a 30/299-7789 számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!