Szeged és környéke

2017.06.15. 11:39

Czeglédy Csabának előzetesben kell maradnia

Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásáról döntött csütörtökön a Szegedi Járásbírság, igaz, még nem jogerős a végzés, de fogdában kell maradnia a szocialista politikusnak.

Csongrád Megyei Főügyészség nyomoz a szombathelyi képviselő és nyolc társa ügyében, költségvetési csalással gyanúsítják őket.


A gyanú szerint Czeglédy Csaba, aki egy több cégnek diákmunkásokat közvetítő gazdasági társaság vezetője, egy többszintes céghálót működtetett. A feltételezések szerint a hálózatot azért építették ki, hogy a közterhek alól mentesüljenek. Az állami költségvetést több mint 3 milliárd forintos vagyoni hátrány érte.

Az ügy érdekessége, hogy a Szegedi Járásbíróságon már folyamatban van egy büntetőeljárás, amely hasonló vádak alapján indult, s amelyben érintett a szocialista politikus cége, a Humán Operátor Zrt. Ebben az eljárásban közel félmilliárd forintot tüntettek el a vádlottak a vád szerint. A büntetőeljárásban eddig tanúként idézték meg a szombathelyi testület képviselőjét.


Az ügy, amelyben jelenleg a nyomozás folyik, s amellyel kapcsolatosan előzetes letartóztatását kérte a Csongrád Megyei Főügyészség Czeglédy Csabának és nyolc társának, összefügg a folyamatban lévő perrel.

Ha a már folyó büntetőügy lezárul, mielőtt a több milliárd forintos költségvetési csalásban folyó nyomozás lezárulna, akkor – amennyiben bizonyítani tudják a hatóságok a csalást – külön vádemelés lehet ebben az ügyben. Ha nem születik ítélet a vizsgálat lezárultáig, akkor az is elképzelhető, hogy a két ügyet egyesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!