Szeged és környéke

2017.08.25. 18:12

320 vasbeton keresztaljat cserélnek a 4-es vonalon

Hétfőre virradó hajnalban kezdte javítani az SZKT a 4-es villamosvonal beton keresztaljait a Petőfi Sándor sugárúton. A részletekről érdeklődtünk a közlekedési társaságnál, a tájékoztatást tegnap megkaptuk.

D.T.

Majó-Petri Zoltán ügyvezető igazgató azt írta, hogy a két hónapos munka kéthetes szakaszokban zajlik. Az egyik héten előkészítenek, ami nem jár zajjal, a másik héten javítanak, ami összesen 320 vasbeton alj felújítását érinti.


Azért ütemezték a munkát a nyári szezon utánra, hogy akit nagyon zavar, becsukhassa az ablakot. Zajt a munkagépek mozgása és a szerszámgépek működtetése okoz. A várható zaj miatt felmentést kértek és kaptak az önkormányzattól a határértékek betartása alól. A felújítással a forgalom fenntarthatóságát igyekeznek biztosítani, illetve a biztonsági szempontból kritikus hibákat megszüntetni. Tűzoltó munkát végeznek, hogy ne kelljen lezárni az elavult vonalat vagy tovább korlátozni a sebességet. A javítás közel 20 millió forint értékű, a pénzt az önkormányzat biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!