Szeged és környéke

2017.09.21. 11:19

Előzetesben a szerb férfi, aki más autójával csempészte a marihuánát

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki közel 4 kg marihuánát próbált Magyarországra csempészni.

A gyanú szerint a férfi 2017. szeptember 17-én este 8 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelynél. Más nevére szóló autót vezetett, a belépés során elrendelték a gépkocsi tételes ellenőrzését. Ennek során az autó első ülése alatti padlóburkolat alá elrejtve közel 4 kg marihuanát foglaltak le. A gyanúsított által becsempészett kábítószer mennyisége jelentősnek minősül.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!