Szeged és környéke

2017.10.11. 18:42

Kézigránát-hajítás, fegyveres váltófutás, célba lövés: középiskolások versenyeztek a haditornán

Csongrád megye - Az Országos Haditorna Verseny Csongrád megyei fordulóján 14 középiskolás csapat mérte össze tudását szerdán Szegeden, az SZVSE-pályán.

Munkatársunktól

A négyfős csapatok nyolc versenyszámban mérkőzhettek, például kézigránát-hajításban, akadályversenyben, célba lövésben, elsősegélynyújtásban és fegyveres váltófutásban is. Az első helyezett jövő áprilisban az országos döntőben képviselheti a megyét.


Az ötödik alkalommal megrendezett haditorna megnyitóján Juhász Tünde kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke elmondta, hogy ez a megmérettetés a honvédelemhez szükséges erényeket kívánja a résztvevőktől: fizikai állóképességet, csapatszellemet és elkötelezettséget.

Kézigránát-hajítás, fegyveres váltófutás, célba lövés: középiskolások versenyeztek a haditornán. Fotó: Török János - GALÉRIA


A makói Návay Lajos Szakgimnázium, Szakképző iskola és Kollégium diákjai, Schmidt Adrián, Megyesi Martin, Frank Boldizsár és Beke Dávid a tornatanáruk biztatására jelentkeztek, és vele gyakoroltak a versenyre. Valamennyien futballoznak, de ki szerették volna próbálni magukat a honvédelem, katonaság területén is – logisztikai és kereskedelmi tanulmányaik mellett.


Az edzettségre és katonai ismeretekre épülő feladatokban legjobban a hódmezővásárhelyi Eötvös-szakközép csapata teljesített, ő képviselheti az országos döntőben a megyét. A második a makói Návay szakgimnázium és szakiskola, a harmadik pedig a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!