Szeged és környéke

2017.12.22. 20:02

Elítéltek ajándékozták meg az Ágota árváit - mutatjuk, mit kaptak

Kerti padot, asztalt és a börtönben készült festményeket, grafikákat kaptak ajándékba a szegedi Ágota Alapítvány gondozottjai a Szegedi Fegyház és Börtöntől.

A fából készült bútorokat elítéltek készítették, a Nagyfa-Alföld Kft. szegedi telepén, a gyermek témájú rajzokat, grafikákat pedig szabadidejükben készítették a Csillag lakói. Az ajándékokat Tikász Sándor dandártábornok, intézetparancsnok adta át pénteken Kothencz Jánosnak, az Ágota Alapítvány elnökének az Ágota Kulturális Közösségi Központban.

Elítéltek ajándékozták meg az Ágota árváit - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba


Ez már nem az első eset volt, amikor a fogvatartottak segítettek a gyerekeknek. A Csillag elítéltjei már hagyományosan, évek óta ajánlanak fel önkéntesen alkotásokat civil szervezeteknek oktatási és egészségügyi intézményeknek. Gyűjtöttek már pénzt ajándékra a gyermekpszichiátria lakóinak, festettek és rajzoltak képeket a szegedi és a román gyermekklinikának – mondta el lapunknak Tikász Sándor.


A börtön vezetője azt is hangsúlyozta, hogy a Csillag lakóinak több mint kilencven százaléka dolgozik valamit, nagyjából harmaduk pedig valamilyen képzőművészeti tevékenységet is végez.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!