Szeged és környéke

2019.02.15. 19:17

Csokijátszótér és ehető festmények az Árkádban - Fotók

Ezernyi csokis meglepetés várja az édességimádókat az Árkád Szeged Csokifesztiválon.

Munkatársunktól

Péntektől vasárnapig Magyarország és a világ legnagyobb csokivulkánja közel hárommázsányi belga csokoládét lövell ki magából. Tavaly hatalmas sikert aratott a négy és fél méter magas, műsziklából készített extrém látványosság, amely az idén megújult köntösben, csokival bevonva, egy hatalmas terepasztallal körbeépítve tündököl.

 

Csokijátszótér és ehető festmények az Árkádban. Fotó: Török János - GALÉRIA


Idén édességből építettek egy játszóteret is, ahol tej- és étcsokoládéból készült, 6–12 kilogrammos figurákkal sakkozhattak a gyerekek. Népszerű volt még csokiteke, külön örömöt szerzett a gyerekeknek, ha egy-egy hajításnál letört a bábu feje. A szervezők persze készültek megfelelő mennyiségű tartalék csokibábuval. Az ügyesebbek kézműveskedhettek is, csokifestéket használva. Színezett csokoládéval készíthettek alkotásokat ostyapapírra – majd mindezt meg is ehették.


A rendezvény főszereplői idén is a hazai kézműves-manufaktúrák, amelyek standjain a hagyományos termékek mellett diétás, paleo- és fitneszédességek is megtalálhatók.

Fotó: Török János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!