Szeged és környéke

2019.02.19. 16:32

Pár száz forintért árulnak könyveket a TIK-ben - Galéria

Könyvbörzét tartanak az egyetemi könyvtárban. Több ezer kiadványt árulnak csütörtökig pár száz forintért - olyanokat, amelyekre az intézménynek nincs szüksége. Aki szerencsés, fillérekért szerezhet be olyan szakirodalmat, amelyet már boltokban nem is lehet kapni.

Tímár Kriszta

– Tíz könyvet viszek haza, 2500 forintot fizetek érte – mutatta hatalmas kupacnyi szerzeményét Losonc Ilona. A magyar–történelem szakos hallgató nyelvészeti és régi magyar irodalom könyveket vásárolt tegnap az SZTE Klebelsberg Könyvtárban, ahol háromnapos könyvbörzét tartanak olyan kiadványokból, melyekre az intézménynek nincs szüksége.


– Tanuláshoz, kutatáshoz használom ezeket a könyveket, melyek bolti forgalomban már nem is kaphatók – tette hozzá.

 

Pár száz forintért árulnak könyveket a TIK-ben. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákja, Nagy Izabel is vásárolt – 1992-es kiadású francia–magyar szótárakat. – Boltban ezek iszonyatosan drágák, itt darabját 500 forintért vettem. Nem hinném, hogy szavak esetében sokat számít, milyen régi egy szótár – mondta. Ő öt könyvért 1900 forintot fizetett, így annak ellenére is elégedett volt, hogy eredetileg matematikakönyveket akart vásárolni, azt viszont nem talált.


Csengődi Erika kommunikációs munkatárstól megtudtuk, több ezer kötetet árulnak a börze három napja alatt, minden reggel új készletet pakolnak ki. – Főleg irodalmi és nyelvészeti könyvekről van szó, több nyelven. Ezek olyan példányok, amelyek néhány hónapja érkeztek a könyvtárba, de nem tettük be az állományba, és más hazai könyvtáraknak sem kellettek. Ennek oka egyébként az, hogy ritkán kölcsönzik ki őket, tartalmilag elavultak, vagy már megfelelő mennyiség áll belőlük rendelkezésre.


A börze célja, hogy ezek a könyvek se halmozódjanak a könyvtárakban. Csütörtökig várják az érdeklődőket, a befolyt összeget új példányok vásárlására fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!