Szeged és környéke

2019.03.12. 18:47

Nagy árvíz: emlékeztek és fát ültettek a Szegednek segítő európai városok képviselői

Berlin, Brüsszel, Bécs, London, Párizs és Róma képviselői hat tölgyfát ültettek el a Korányi fasoron, az Árvízi emlékmű közelében.

Ünnepi megemlékezést tartott a szegedi önkormányzat a 140 évvel ezelőtti nagy árvíz és a város újjászületésének évfordulója alkalmából kedden a városháza dísztermében, ahol jelen voltak azon európai fővárosok – Berlin, Brüsszel, Bécs, London, Párizs és Róma – képviselői, amelyek anyagi támogatást nyújtottak Szeged újjáépítéséhez.

 

– Nem egy természeti katasztrófát ünnepel a város, hanem a sikeres újjáépítést, amihez két dolog volt szükséges: a szegediek összefogása és Európa páratlanul nagyvonalú és önzetlen segítsége, amiért nem lehetünk elég hálásak

– mondta köszöntőjében Botka László polgármester, majd Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi-könyvtár igazgatója az 1879-es nagy árvízről, Nagy Sándor alpolgármester pedig Szeged árvíz utáni fejlődéséről tartott rövid előadást.


Ezután Volkmar Wenzel német, Marie-France André belga, Elisabeth Allison-Kramer osztrák, Pascale Adréani francia nagykövet, Caitlin Jones, az Egyesült Királyság nagykövethelyettese és Gian Luca Borghese, az Olasz Kulturális Intézet igazgatója emlékfát, hat tölgyfát ültetett el Szeged újjászületése alkalmából a Korányi fasoron, az Árvízi emlékmű közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!