Szeged és környéke

2019.04.13. 19:24

Garfield, a dagi macska még mindig népszerű - sok érdeklődőt vonzott a Somogyiba a képregénybörze

Az őszi hagyományos Szegedi Képregényfesztivál és Vásár kísérőrendezvényeként rendezték meg szombaton a Képregénybörzét a Somogyi-könyvtárban. Az igazi rajongók már nyitáskor az ajtóban várakoztak, hogy megleljék kedvenceiket.

T.A.

Vannak örök klasszikusok, amik sosem mennek ki a divatból. Ez derült ki a szombati Képregénybörzén is a Somogyi-könyvtárban. Pataki Miklósnak a Marvel képregények a kedvencei. Kisfiával, Zsomborral érkezett. Már az első fél órában körbepásztázták a standokat, igen céltudatosan. Zsombornak a Pókember és a lusta, lasagnefaló, kövér vörös macska, Garfield a kedvence, aki utálja a hétfőket, hű társa pedig Ubul kutya.


– Nem régóta adom az ilyeneket a kezébe, de szereti őket nézegetni. Most múlt három éves Zsombor. Nemrég kezdtük el a Batman világát például. Nekem is gyerekkoromban nagy kedvenc volt a Pókember és az X-Men egyaránt. Ezt igyekszem továbbadni.


Azok, akik azt hitték, a képregények világa csak a férfiakat bűvöli el, kellemeset csalódhattak. Vörös Édua épp saját munkáit árulta. Utánam Fiúk! – állt a harmadik köteten. Az első kettő már elfogyott, elmondása szerint.

 

Képregénybörze a Somogyi-könyvtárban - GALÉRIA. Fotó: Török János

Nem vagyok mindenevő, mindig változik az ízlésem. Az Asterix és Obelix kiadványokból például egész sok sorakozik otthon. A nyugati, de a japán képregényeket is szeretem, vagyis a mangákat. Már jó 30 éve rajzolok, ezt a képregényt 10 éve – mutat maga elé az asztalra.


Mellette egy szegedi lány ült, Nemes Annamária. Itt is tanul, méghozzá pszichológia szakon. Neki még nem jelent meg képregénye, de munkáit bárki megtalálhatja online, Aventisz néven. A lányok előtt sorakozott pár Harry Potteres zokni és különféle ékszerek is. Mert bizony nem csak képregényekkel pakolták fel maguk a kiárusítók. Akadt szuperhősfigura, de Star Wars pohár is. Mindenféle filmes és mesés ereklye, ami kedves a rajongók szívének. Régi és öreg kiadványok. A Macskafogóra is jutányos áron rá lehetett akadni. Hiányzó borítóval ugyan, de belül hibátlanul. Volt, aki egy 1991-es Batmant vadászott magának, bontatlan csomagolásban.


– Ez egy vadonatúj történet, ami a filmek után játszódik. Elmennek a főszereplők 2035-be, előre az időben – mutat az egyik árus, névtáblája szerint Panel Kalandor egy Vissza a jövőben kiadványra, ami csodaszép kemény kötésben várta a film rajongóit.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!