Szeged és környéke

2019.07.13. 13:09

A pályázati pénzt kiegészítette az önkormányzat és az egyházmegye - megújulhatott a dóci óvoda

Több mint 40 millió forintból megújult a dóci óvoda. A beruházáshoz nem volt elég a pályázatokon nyert összeg, így az önkormányzat és az egyházmegye is hozzájárult a költségekhez.

Munkatársunktól

Kívül-belül megújult a dóci óvoda. A régi iskolaépületben – amely a 90-es évek közepén, az új iskola felépítése után fogadta be a 3–6 éves korosztályt – még soha nem volt ilyen nagy léptékű beruházás.


– Kívülről új szigetelést és festést kapott. Felújították a mosdót, kialakítottak egy mozgáskorlátozott-vécét és egy dolgozói öltözőt vizesblokkal, a csoportszoba parkettáját felcsiszolták, falait lefestették, az étkező új járólapot és csempézést kapott, továbbá teljesen felújították a tálalókonyhát, illetve az épület fűtés- és villanyhálózatát – sorolta Ficsor Zoltánné Klára alpolgármester. A beruházásra a falu két TOP-os pályázaton összesen 26,1 millió forintot nyert. A munkálatok során azonban kiderült, hogy az nem lesz elég, így az önkormányzat és a fenntartó Szeged–Csanádi Egyházmegye is közel 8-8 millió forintot adott még a felújításra.

Felújították az intézmény mosdóit is, illetve kialakítottak egy mozgássérült vécét is és vizesblokkal egy dolgozói öltözőt is.

Felújították az intézmény mosdóit is, illetve kialakítottak egy mozgássérült vécét is és vizesblokkal egy dolgozói öltözőt is.

Az óvodások a munkálatok idején a művelődési ház nagytermében kaptak helyet. – Sok rendezvényt le kellett mondanunk emiatt, az év végi nagy programok azonban fontosak voltak, ezért úgy döntöttünk, hogy bár az ünnepélyes átadás még nem történt meg, visszaköltöztetjük az óvodát a már elkészült épületbe. A nevelési év végét tehát mát itt töltötték a kicsik, így a művelődési ház is felszabadult – mesélte az alpolgármester.


Az intézménybe jelenleg 21 gyerek jár, szeptembertől pedig tovább nő a létszám. Az óvoda jelenleg zárva van, hiszen csupán 1-2 család jelezte az igényét arra, hogy ebben az időben felügyeljenek gyermekére, nyár végétől azonban ismét benépesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!