Szeged és környéke

2019.08.22. 15:51

Szegedi nagykövet a Virágkarneválon: lapunkból ismerték meg a debreceniek a kerekesszékes előadóművészt

Szegedi nagykövete is volt az idei Debreceni Virágkarneválnak. Tóth Károly kerekesszékes előadóművészt azután kérték fel a szervezők erre a feladatra, hogy elolvasták lapunk róla szóló cikkét.

Timár Kriszta

Ötvenedik alkalommal rendezték meg idén a debreceni virágkarnevált, amelynek a hagyományoknak megfelelően több tiszteletbeli nagykövete is volt. Olyan személyeket választottak erre a feladatra, akik maradandó értékeket hoztak létre. Köztük egy szegedi származású fiatalembert, Tóth Károly kerekesszékes táncművészt.

Tóth Károly volt idén a debreceni virágkarnevál egyik tiszteletbeli nagykövete. Fotók: Timár Kriszta

– Tulajdonképpen a Délmagyarországnak köszönhetem, hogy itt vagyok – mesélte la­punknak. – A polgármester ol­­vasta a rólam szóló cikket, és azt mondta, feltétlenül szeretnének meghívni. Én pedig örömmel jöttem, mert bár mindig is kíváncsi voltam a karneválra, soha nem voltam még itt.


A háromórás karneváli felvonuláson 18 virágkocsi, valamint 10 magyar és 17 külföldi művészeti csoport mutatkozott be. Olyan messziről is érkeztek fellépők, mint Japán, Indonézia, Kolumbia vagy Oroszország.

– A virágkocsik közül a Debrecen, a szorgos város című kompozíció tetszett legjobban. A méhecskés kocsi üzenete, mi­­szerint ebben a városban mindenki ugyanúgy megtalálhatja a maga feladatát és célját, mint egy méhcsaládban, engem nagyon megfogott – mondta Tóth Károly. – De igazából a tánccsoportok műsorai álltak legközelebb hozzám, hi­­szen én is ezzel foglalkozom. A tajvaniak például nagyon ügyesek voltak.


A szegedi származású ke­­re­­­­kesszékes táncművész au­gu­sztus 20-án délelőtt né­­zőként vett részt a debreceni rendezvénysorozaton, este azonban a Karneváléjen ő is be­­vonult a telt házas Nagyerdei Stadion színpadára a többi nagykövettel együtt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!