Szeged és környéke

2008.11.20. 21:51

Az öt vidám dinoszaurusz és Bambi

Kistelek - A kisteleki babafotózásunkon 38 gyermeket kaptunk lencsevégre. Miközben a babák pózoltak, az anyukákat arról faggattuk, milyen meséket olvasnak csemetéiknek.

Bobkó Anna

Az ezeregy éjszaka meséjéből ismert misztikus számmal indult babaszépségversenyünkön a 15 hónapos Kása Róbert, akit anyukája, Szász Katalin hozott el a kisteleki rendezvényházba. Bár a szimpatikus kis fickó valószínűleg vajmi keveset értene Seherezádé történeteiből, anyukája elárulta, hogy A rút kiskacsát és A három kiscicát rendkívül élvezi. A Tv-maci zenéjét hallva pedig még táncra is perdül: ide-oda totyog, mint egy kis pingvin. Szerencsére míg Tielesca Gergellyel és Bősi Bencével modellt állt egy csoportképhez, mindhárom férfipalánta nyugodtan ücsörgött.

A kisteleki babafotózáson volt olyan csemete, aki mesekönyvét szorongatva érkezett. Az egyéves Horváth Viktor könnyeivel csak akkor nem „itatta az egereket", ha anyukája Az öt vidám dinoszaurusz című könyvet lobogtatta pisze orra előtt.

Tielesca Gergely, Kása Róbert és Bősi Bence a fotózáson. Fotó: Segesvári Csaba

Tielesca Gergely, Kása Róbert és Bősi Bence a fotózáson.
Fotó: Segesvári Csaba

Antal Laura az állatmesékre voksol. A kislány fülig érő mosollyal és egyetértő fejbólintással jelezte, hogy nála a Bambi a favorit. – Nem szeretem, ha a gyerek a tévé előtt bambul, ezért inkább felolvasok neki. A mai agresszív meséket legszívesebben betiltanám – mondta Laura anyukája, a harmincéves Pálinkó Erika, aki még olyan kedves meséken nevelkedhetett, mint a Füles mackó vagy a Futrinka utca.

Helyszínek és időpontok

Mindszent, kulturális központ (Szabadság tér 37.): november 21., 14-17 óráig.

Mórahalom, Aranyszöm Rendezvényház (Röszkei út 1.): november 21., 14-17 óráig.

Címkék#Kistelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!