Szeged és környéke

2013.12.30. 21:38

B. Nagy és Nógrádi nem szólalt meg tavaly a parlamentben

Szeged - B. Nagy László (Fidesz) szegedi képviselő, megyei kormánymegbízott tavaly nem szólalt fel a parlamentben. B. Nagy ebben a ciklusban, 2010. május 14-e óta háromszor beszélt az Országgyűlésben, összesen 8 percben.

Munkatársunktól

„Az azért nem biztos, hogy úgy van, ahogy tetszett mondani (az MSZP-s Lamperth Mónikának címezte mondanivalóját – a szerk.), hogy politikai állások lesznek a járási hivatalok vezetői posztjai, mert szerintem majd meg tetszik lepődni december 17-én, amikor kihirdetik a járási hivatalvezetők személyét" – mondta a megyei kormánymegbízott az utolsó felszólalásában, még 2012. november 28-án. [namelink name="B. Nagy László"] idén egy önálló indítvány nyújtott be Magyarország Alaptörvényének negyedik módosításához.

Bodó Imre (Fidesz) szegedi képviselő, járásihivatal-vezető tavalyelőtt és 3 éve volt igen aktív, hiszen akkor 1-1 órát szónokolt a T. Házban. Tavaly már csak összesen 17 percet beszélt 4 alkalommal. [namelink name="Bohács Zsolt"] (Fidesz) ebben a ciklusban több mint 1 órát beszélt a plénum előtt. A szegedi képviselő 2010-ben még csak annyit mondott 2 másodpercben az ülésteremben, hogy igen. 2011-ben már 21 percet, tavalyelőtt közel 30 percet, tavaly pedig 15 percet beszélt az Országgyűlésben, például arról, nem szabad hagyni, hogy a birkózás lekerüljön a nyári olimpiai játékok programjáról. Bohács tavaly három önálló indítványt nyújtott be, többek között az alaptörvény negyedik módosításához.

Fotó: DM

Fotó: DM
[namelink name="Farkas Sándor"] (Fidesz) szentesi honatya eddig összesen 17-szer szólalt fel, és 2 óra 6 percet beszélt a T. Házban ebben a ciklusban. Tavaly 23 percben a termőföldről és a vízgazdálkodásról szóló törvényhez szólt hozzá. Kalmár Ferenc (KDNP) szegedi képviselő ebben a ciklusban eddig 77-szer szólalt fel, és 3 óra 50 percet beszélt a plénum előtt. Tavaly 16-szor kért szót, és összesen közel 1 órán át beszélt. Például a Bethlen Gábor Alap 2012. évi tevékenységéről és működéséről vagy az erdélyi magyar egyházak levéltárainak restitúciójáról.

[namelink name="Lázár János"] (Fidesz) vásárhelyi képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár – aki 2012. május végéig vezette a Fidesz parlamenti frakcióját – eddig 102-szer szólalt fel közel 10,5 órában a ciklusban. Lázár idén csak kicsivel több mint 18 percet beszélt, államtitkárként ellenzéki képviselők interpellációira válaszolt. Többek között az MSZP-s [namelink name="Nemény András"] Mekkora siker a 75 milliárdos bukás? című interpellációjára, amely arról szólt, hogy az Európai Unió 75 milliárd forintra büntette Magyarországot. Lázár válaszában egyebek mellett kifejtette, „a 75 milliárd forint az ön állításával ellentétben nem veszik el (...) egy fillért sem veszítettünk a 8200 milliárdos fejlesztési programhoz képest." Lázár négy önálló indítvány nyújtott be, például a trafiktörvény, illetve a Kossuth-díjról szóló törvény módosításához.

[namelink name="Magyar Anna"] (Fidesz) szegedi képviselő tavaly kétszer emelkedett szólásra, és 2 perc 20 másodpercet beszélt. Amúgy eddig 44 percet beszélt a T. Házban a megyei közgyűlés elnöke. [namelink name="Mágori Józsefné"] (Fidesz) makói képviselő idén 21 percet, a ciklusban pedig eddig összesen 2 óra 35 percet szónokolt 66 alkalommal. Hozzászólt a 2014-es költségvetéshez és a rezsicsökkentéshez is. Utóbbiról így szólt: „Próbálják meg elfogadni, hogy abból a haszonból, ami 18-20 éve született, valamennyit visszakérünk. És kinek kérjük vissza? A lakosságnak. Köszönöm szépen."

[namelink name="Nógrádi Zoltán"] (Fidesz) mórahalmi polgármester tavaly nem szólalt fel a Parlamentben. Eddig egyébként 11 alkalommal beszélt a plénum előtt 54 percben. [namelink name="Vincze László"] (Fidesz) csongrádi honatya tavaly kétszer szólalt fel összesen 5 percben. Bohácshoz hasonlóan ő is amellett érvelt, hogy a birkózás az olimpián maradjon. Vincze ebben a ciklusban 25 alkalommal beszélt összesen 1 órában.

[namelink name="Botka László"] (MSZP) szegedi polgármester tavaly háromszor emelkedett szólásra, és közel 20 percben beszélt a jövő évi költségvetésről. Egyebek mellett elmondta: „Hiába mondják ötvenszer is el, az adósságkonszolidációval párhuzamosan elvették az önkormányzatok jövedelmét, bevételeit. (...) Ebből a törvényjavaslatból egyetlen dolog egészen biztosan látszik: így nem fognak tudni működni a jövő évben az önkormányzatok, se a kistelepülések, se a közepesek, se a nagyobb városok. A rendszerből az első éves tapasztalatból még egy dolog látszik: az önök által a demokratikus önkormányzatiság helyett kiépített központosított állami rendszer nem megreformálható, nem javítható, itt nem korrekciókra van szükség, hanem arra, hogy Magyarországon újból valódi európai demokratikus önkormányzatiság legyen. Mi erre készülünk. Köszönöm szépen." Botka eddig a ciklusban 22 alkalommal összesen 2 órát beszélt a T. Házban. Szeged polgármestere 23 nem önálló indítvány nyújtott be a 2014-es évi költségvetéssel kapcsolatban. Ujhelyi István (MSZP) szegedi képviselő, az Országgyűlés alelnöke tavaly háromszor szólalt fel 4 perc 20 másodpercben. Ujhelyi ebben a ciklusban eddig összesen 12-szer beszélt az Országgyűlésben, összesen 44 percben.

[namelink name="Zagyva György Gyula"], aki a Jobbik Csongrád megyei területi listájáról jutott a parlamentbe, tavaly 12-szer szólalt fel, és 53 percet szónokolt a T. Házban. Zagyva eddig 87 alkalommal összesen 5 óra 25 percet beszélt a plénum előtt. A megyei képviselők közül eddig Varga Géza a rekorder felszólalásaival ebben a ciklusban. Varga 2010-ben a szentesi körzetben indult, de a Jobbik országos listájáról került be az Országgyűlésbe. A politikus szólalt fel a legtöbbször (214-szer) és a legtöbbet (17 óra 37 perc) a T. Házban a megyei képviselők közül. Varga tavaly több mint 4 órát szónokolt a plénum előtt, többek között megvédte a kishantosi biogazdaságot.


" onloadedmetadata="null" oninput="null" onabort="null" oncanplay="null" onsuspend="null" onpause="null" onratechange="null" onstalled="null" onerror="null" onload="null" onloadeddata="null" onseeking="null" onseeked="null" oncanplaythrough="null" onsubmit="null" onreset="null" onplay="null" onvolumechange="null" onplaying="null" ontimeupdate="null" onloadstart="null" ondurationchange="null" onwaiting="null" onselect="null" onended="null" onemptied="null" onprogress="null" fb-xfbml-state="rendered" fb-iframe-plugin-query="app_id=&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdelmagyar%2Fposts%2F718125724864370&locale=hu_HU&sdk=joey&width="466"">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!