Szeged és környéke

2019.03.30. 16:18

Cáfolja a Szeviép-vezér állításait Ujhelyi István

Szeged - Nem igaz, amit Baranyi Sándor állított a szőregi házának felújításáról, és az sem igaz, hogy luxusban él - jelentettek ki Ujhelyi István szocialista EP-képviselő sajtótájékoztatón szombaton Szegeden.

Munkatársunktól

– 2002-ben költöztünk ebbe a házba, amit 2004-ben valóban teljesen felújítottunk, de 2009-ben, ahogy Baranyi Sándor állítja, semmilyen komolyabb munkát nem végeztek a házban – mondta [namelink name="Ujhelyi István"], az MSZP Európai Parlament képviselője, szombaton az említett épület előtt tartott sajtótájékoztatón. 

Ujhelyi néhány számlát is mutatott, amelyek 2008-ban készültek, de azok kisebb, néhány százezres tételek voltak. Az EP képviselő végigvezette az ingatlanban és a kertben az újságírókat, amivel érzékeltetni akarta, hogy nem él luxuskörülmények között.


– A ház és a melléképület valóban nagy telken van, azonban Szőregen ezen a részen mindegyik ilyen – tette hozzá az EP-képviselő.

Fotók: Frank Yvette

Fotók: Frank Yvette

Ahogy korábban megírtuk, [namelink name="Baranyi Sándor"], a Szeviép korábbi vezetője azt nyilatkozta, hogy cserébe az állami támogatásokért és megrendelésekért teljesen felújították Ujhelyi István házát, és a felújítást közbeiktatott cégen keresztül végezték. Ez Baranyi szerint 30-40 millió forintjába kerülhetett a tönkrement cégnek.


A Fidesz szegedi szervezete közleményben reagált Ujhelyi István sajtótájékoztatójára. Szerintük az EP-képviselő elismerte, hogy gyanúsak a házfelújításának körülményei. "Minden vádat elismert azzal, hogy körbevezette a sajtót az ingatlanon, és megmutatta a jakuzzit, a felújított ingatlant, a kerti tavat és a borospincét" - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!