Szeged és környéke

2011.11.30. 19:55

Csík János: Ünnep lesz

Szeged - Ünnepi koncertet ad a Csík zenekar a szegedi fogadalmi templomban pénteken 19.30-tól. Csík János, a zenekar vezetője szerint a helyszín meghatározza a hangulatot. <br>

Munkatársunktól

– Más jellegű koncert lesz, mint a többi. Egész évben fesztiválokra járunk, nagy közönség előtt játszunk. Pörgős, bulis, táncos esteket adunk. Most azonban ünnep lesz – mondja.

A zenekar többször zenélt már Szegeden, kötődik a városhoz, sok barátja van itt. Örök élmény marad nekik, amikor a helyi szimfonikusokkal zenéltek a Kárász utcán. A feladat [namelink name="Csík János"] szerint örömteli, ilyenkor kicsit elgondolkodtatóbb, mélyebb összeállítást nyújtanak. Az ünnepre való tekintettel adventi, népi énekeket adnak elő, de elhangzik [namelink name="Presser Gábor"] Te majd kézen fogsz című nótája is. Az erdélyi muzsikára ismét nagy hangsúlyt fektetnek, ahogy [namelink name="Ratkó József"] Segítsd a királyt című drámájára, [namelink name="Dsida Jenőre"] és Beethovenre is.

Ünnepi koncertet ad a Csík zenekar a szegedi fogadalmi templomban pénteken. Fotó: DM/DV

Ünnepi koncertet ad a Csík zenekar a szegedi fogadalmi templomban pénteken.
Fotó: DM/DV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!