Szeged és környéke

2009.06.14. 20:57

Divatos virágruhák rózsából, borostyánból

Szeged - A virágok királynőjéből, rózsából készített öltözéket modelljeinek Tompai Mariann. A szegedi virágkötő a Gregor József emlékére szervezett koncert előtt mutatta be ruhakölteményeit tegnap az új zsinagógában.

Bobkó Anna

Szakítva a konvenciókkal nem textileket használt az estélyik, kosztümök elkészítéséhez, hanem rózsába és különböző növények leveleibe bújtatta a bábukat és két modelljét.

Mariann nem veti papírra ötleteit, kivitelezés közben találja ki az aktuális fazont, amelyet nagyban befolyásol a ruha alapanyaga. Láttunk kalapot kócos cserszömörcéből, fűzőt puha nyuszifülből, szoknyát borostyánból és rózsából.

Bábun és élő modellen egyaránt jól mutatnak a puha szirmokból készült ruhák. Fotó: Schmidt Andrea

Bábun és "élő" modellen egyaránt jól mutatnak a puha szirmokból készült ruhák.
Fotó: Schmidt Andrea

A bábukon szinte megelevenedtek a ruhák. Lelki szemeink előtt megjelent, amint az egyikben fekete hajú, filigrán versenytáncos paso doblét jár, egy másik, narancssárga és hófehér rózsákból készült összeállításban a végzet asszonya sétál a bálozó tömeg között.

De a legújabb divatos kiegészítőkből is ízelítőt kaphattunk: az egyik koktélruhára vastag zöld, pálmalevélhez hasonlító cordylinéből készített masnit, s egy kiskosztümre ugyanebből trendi derékövet.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!