Szeged és környéke

2015.05.12. 21:23

Elefántember a Pinceszínházban

Szeged - Premiert tart az SZTE hallgatóiból és a helyi Kelemen László Színitanoda növendékeiből 2011 szeptemberében alakult Genéziusz Színház: ma 19.30-tól mutatja be Bernard Pomerance drámája és David Lynch forgatókönyve alapján Horváth István rendezésében az ELEFÁNT/ember című horror drámát a Szegedi Pinceszínházban.

Munkatársunktól

A produkcióban fontos szerepet kap a tánc és az árnyjáték is. Horváth szerint a valós történetre épülő darab ma aktuálisabb, mint a 19. századi Angliában, ahol játszódik. A horrorisztikus produkcióhoz sötét zenei világot találtak: egy orosz altatódalt dolgoztak fel, valamint Marilyn Manson dalait is felhasználják, amelyek jól kifejezik a főszereplő gyötrelmeit. A sztori közismert: Frederick Treves sebész – [namelink name="B. Juhász Péter"] alakítja – különös betegségben szenvedő férfit talál egy vásári mutatványosnál.

Testi deformáltsága miatt John Merricket ([namelink name="Hajdú Róbert"]) csak elefántemberként emlegetik. Az orvos magához veszi, kórházba viszi, szeretné bevezetni a súlyosan deformált férfit a társadalomba. Merricknek a testi szenvedésnél csak lelki gyötrelmei nagyobbak. A további szerepekben Annus Szabolcsot, Rupáner Ágnest, Gárdián Editet, Kuti Barbarát, Csíkos Mariannt, Üllei Kovács Gizellát, Jónás Annát, Sajtos Tamást, Csíkos Mariannt, Fábi Juditot, Pócsa Petrát és Vőneki Brigittát láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!