Szeged és környéke

2014.11.13. 11:34

Előzetesben a csalással gyanúsított volt ügyvéd

Szeged - K. László 2011-től ügyvédként eljárva több ügyfelét is megkárosította, a neki letétként átadott összegeket nem a megbízói által meghatározott célra használta fel, hanem azokat elsikkasztotta.

Munkatársunktól

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte K. László volt szegedi ügyvéd előzetes letartóztatását, akit ügyfelei csalás és sikkasztás gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség hétfőn.

– Az ügyészség szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt K. László előzetes letartóztatására – közölte Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

Megírtuk: a férfi 2011-től ügyvédként eljárva több ügyfelét is megkárosította, a neki letétként átadott összegeket nem a megbízói által meghatározott célra használta fel, hanem azokat elsikkasztotta. Legutóbb idén augusztus 27-én vett át 1 millió 300 ezer forintot, ám megbízóit ekkor nem tájékoztatta arról, hogy már nem dolgozik ügyvédként, a kamarából március 11-én kizárták.

A gyanú szerint a férfi 12 ember sérelmére követett el csalásokat és sikkasztásokat: a kölcsönök kérésekor nem állt szándékában azok visszafizetése, a letéteket saját céljaira fordította. Az ügyvéd által kölcsönkért összegek mintegy 14 millió forintot, míg a megbízóktól elsikkasztott összegek 24 millió forintot tesznek ki. A férfi ellen jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult eljárás. Az ügyészség azért is indítványozta az előzetes letartóztatást, mert az ügyvéddel szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt már folyik nyomozás, bírósági eljárás is indult ellene, valamint csalás miatt nem jogerősen idén szeptemberben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!