Szeged és környéke

2019.07.07. 12:57

Eskütétel után azonnal munkába állt a fiatal katasztrófavédő hadnagy

Szeged - Alig hogy letette az esküjét, máris munkába állt a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új munkatársa, a 21 éves Bán Máté.

S. Z.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 168 végzett hallgatója tett tiszti esküt múlt szombaton a budai Várban. Köztük volt [namelink name="Bán Máté"] is, aki július 1-je óta már a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon teljesít szolgálatot. Az alig 21 éves tűzoltó hadnagy elmondta, hogy jelenleg a szegedi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályát erősíti, és még évekig ugyanitt szeretne dolgozni. Ez egyébként az első munkahelye.


A hadnagy elmondta, már az általános iskolában tudta, hogy rendvédelmi pályán szeretne dolgozni. Már a gimnáziumban a rendvédelmi orientációs képzést választotta. Eleinte még rendőr szeretett volna lenni, de közbeszólt a sors: unokabátyja is a szegedi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársa. Így családon belül is megkapta a szükséges bátorítást és támogatást a döntéséhez. Így senki sem csodálkozott, hogy végül az érettségi után főiskolai tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatta katasztrófavédelmi szakirányon.


– Itt beleástam magam a tűzvédelembe és az iparbiztonságba, és jelenleg tűzvédelemmel foglalkozom itt, a Napos úti hatósági osztályon – tette hozzá Bán Máté hadnagy, aki szakdolgozatában a nukleáris balesetek egészségügyi és környezeti következményeivel foglalkozott.

Szabadidejében focizik, horgászik a fiatal tűzoltó hadnagy, Bán Máté. Fotó: Karnok Csaba

Szabadidejében focizik, horgászik a fiatal tűzoltó hadnagy, Bán Máté.

Fotó: Karnok Csaba

Azt is elmondta, hogy nem ismeretlen helyre jött dolgozni, hiszen az elmúlt két évben két alkalommal is ott töltötte főiskolai gyakorlatát. Könnyebbséget jelent, hogy a környezetet és a munkatársakat is ismeri már.


A hadnagy reggel fél nyolckor kezd dolgozni. – Előtte átöltözöm egyenruhába, majd kapunk egy eligazítást, és utána most még a tanulásé a főszerep, bár már voltam kint hatósági ellenőrzésen is – mondta egy napjáról.


Amikor pedig van egy kis szabadideje, focizik vagy horgászik, bár az utóbbira mostanában nem jut túl sok ideje. Ez azért lehet, mert bár azt mondta, hogy a focit csak hobbiszinten űzi, kiderült, ez a hobbi már 13 éve tart nála. Bán Máté azt is elmondta, szeretne mielőbb beilleszkedni első munkahelyére, ahol jól érzi magát, és bízik benne, hogy új barátokat is talál majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!