Szeged és környéke

2010.07.07. 22:42

Esős ajándékkoncert a Dóm téren

Szeged – Már nagyon vártam az ajándékkoncertet. Tavaly is itt voltunk, és akkor is nagyon tetszett. Megállapítottuk, hogy Gyüdi Sándor nagyon érti a szakmáját – mondta Pappné Szilvia, aki ismerőseivel érkezett a Dóm térre, ahol a Szegedi Szimfonikus Zenekar 2003 óta minden évben ingyenkoncerttel örvendezteti meg a publikumot.

Munkatársunktól

A zenekar a filharmóniai bérlettulajdonosok számára ingyenes jegyeket biztosított, a 100 éves Délmagyarország a Szegedi Szabadtéri Játékok kiemelt médiatámogatójaként a négyezerből 1800 belépőt kapott, amelyből civilszervezeteknek, lapunk partnereinek és a játékunkban részt vevő, sorsoláson kihúzott hűséges előfizetőinknek ajánlott fel. Azoknak sem kellett lemondaniuk az élményről, akiknek nem sikerült helyre szóló belépőt szerezniük: mindenkit beengedtek a Dóm térre, a lelátó mellé. Így sokan a padon ülve, vagy az árkádok alatt állva hallgatták a szimfonikusok spanyol műsorát.

A 100 éves Délmagyarország 1800 belépővel kedveskedett hűséges előfizetőinek, partnereinek, civilszervezeteknek. Fotó: Veréb Simon

A 100 éves Délmagyarország 1800 belépővel kedveskedett hűséges előfizetőinek,
partnereinek, civilszervezeteknek. Fotó: Veréb Simon

A koncert előtt Gyüdi Sándor, és lapunk szerkesztőségvezetője, Szögi Andrea köszöntötte a nézőket. Lendvay József Liszt-díjas hegedűművész szólistaként lépett fel a hangversenyen. Rimszkij-Korszakov Spanyol capricciója és Ravel Bolerója hallatán még az esőt és a hűvös szelet is könnyebb volt elviselnie a közönségnek, amely vastapssal köszönte meg az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!