Szeged és környéke

2016.02.16. 08:25

Felmérik, hány tanár hajlandó sztrájkolni Szegeden

Szeged - A megyei pedagógusok közül Szegedről csatlakoztak a legtöbben a miskolci tanárokhoz. Pap Jánosné szegedi szakszervezeti vezető elmondta, felmérik, mennyi tanár hajlandó sztrájkolni Szegeden.

Szabó C. Szilárd

Publicus Intézet: A Fidesz-szavazók 65 százalék is egyetért a tanárok követeléseivel

A Publicus Intézet február 9–11. közötti reprezentatív közvéleménykutatása szerint az emberek háromnegyede, még a Fidesz-szavazók 65 százaléka is egyetértett a tanárok követeléseivel. Az oktatási rendszer állapotával a megkérdezettek több mint fele elégedetlen, és háromnegyedük szerint az elmúlt években ez romlott. A válaszadók szerint a jelenlegi állapotokért egyértelműen a kormány a felelős.
Szegeden 26, a megyében összesen 29 intézmény csatlakozott tegnapig a tanitanek.com oldalon a miskolci tanárok felhívásához.

 – Több száz szegedi tanár vett részt a szombati budapesti tüntetésen – mondta Papné a PSZ tegnapi vezetőségi ülése után. – A sztrájkról nem döntöttünk, a demonstrációt értékeltük.

– Határoztunk arról is, továbbra sem ülünk oda a Balog-féle köznevelési kerekasztalhoz, hanem a sztrájkbizottság folytatja a tárgyalásokat a kormánnyal. Ha ezek nem vezetnek eredményre, előkészítjük a sztrájkot – mondta [namelink name="Pap Jánosné"].

– Felmérjük, hány tanár hajlandó sztrájkolni, mekkora a munkabeszüntetés társadalmi támogatottsága – hangsúlyozta a szakszervezeti vezető. Egy név nélkül nyilatkozó pedagógus lapunknak elmondta, egyes szegedi iskolákban nagyon elszánt, míg másokban megosztott a tanári kar. Szerinte Szegeden is egységes közalkalmazotti tanácsot kellene alakítani, hogy együtt tudják érvényesíteni az akaratukat.

[namelink name="Mendrey László"], a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szombaton azt mondta a Kossuth téri tüntetésen, hogy céljaik érdekében – ha kell – elmennek a végsőkig. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is kemény hangot ütött meg, azt mondta, megdöglött a köznevelés állatorvosi lova, és ideje lovat cserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!