Szeged és környéke

2009.09.02. 17:13

Flexsnake: a kígyó méregfoga

Szeged - Olvasóinkat igencsak megosztja egyik legismertebb kommentezőnk, flexsnake: egyesek arrogánsnak és bunkónak, mások szellemesnek és ötletesnek tartják. Így vagy úgy, a legtöbben kíváncsiak a véleményére.

Horváth Levente

– Bár Délmagyarország-előfizető vagyok, többnyire az interneten olvasom el a cikkeket. Programozóként dolgozom, egész nap a gép előtt ülök, így jut idő a kommentezésre is – árulja el magáról a delmagyar.hu egyik legismertebb megmondója, flexsnake. Amikor e-mailben megkerestük, hogy az inkognitója megőrzése mellett szívesen találkoznánk vele, egy ideig nem válaszolt a levelünkre, majd nagy vonakodva mégis vállalta a beszélgetést. Tűzpiros pólóban érkezik a találkára, rajta a devil felirattal. Valóban van benne valami ördögi, ahogy cigarettára gyújt. Ő sört, mi limonádét kérünk. Az interneten fellelhető információk szerint 1977-ben vagy 78-ban születtél, most akkor hány éves is vagy? – kérdezzük tőle mintegy bemelegítésként. Flex titokzatos, nem árulja el a korát, azt mondja, gondoljon mindenki azt, amit akar. Vagy akkor, vagy előtte, vagy utána. Végül ebben maradunk.

Naponta több tucat hozzászólással színesíti a delmagyar.hu cikkeit, olvasóink sokszor nem is a szövegre, hanem flexsnake és a többi állandó kommentező véleményére kíváncsiak. – Korábban rengeteget cseteltem, emiatt kaphattam rá a kommentezésre is. A hozzászólások sokszor sokkal izgalmasabbak, mint a cikkek, mert egyedi véleményeket tükröznek. A legtöbb hír teljesen személytelen, akkor válik élővé, amikor valaki elmondja róla a saját véleményét. Az újságírói műfajok közül ezért is állnak közelebb hozzám a jegyzetek és a blogok, mert ezekben kitombolhatják magukat a firkászok – fogalmazza meg véleményét.

Flex titokzatos, nem árulja el a korát. Fotó: Schmidt Andrea

Flex titokzatos, nem árulja el a korát. Fotó: Schmidt Andrea

Flex a delmagyar.hu-ról

– A nyitóoldal többnyire izgalmas, szem előtt vannak a nap legfontosabb hírei. A blogok, a jegyzetek és a vélemények ugyanakkor méltánytalanul kevés teret kapnak, mint ahogyan videós feltöltés sem működik tökéletesen. Ami számomra a leginkább hiányzik, az egy chates felület – vesézte ki weboldalunkat flexsnake.

Kifejezetten keresi a komment nélküli cikkeket is, mert szerinte minden íráshoz hozzá lehet fűzni a tutit. Egyáltalán nem zavarja, hogy sokan bunkónak vagy tahónak tartják, mint mondja, sem saját, sem mások hozzászólásait nem veszi komolyan. – Az egész csak színjáték. Sokszor nem is azt írom le, amit gondolok, mert az a kutyát sem érdekelné – mondja, miközben nagyot kortyol a söréből. Szívesen olvassa a hozzá hasonlóan vissza-visszatérő megmondókat, kérésünkre a rövid jellemzésüket is megosztja velünk. – Achilleus egy élő rss csatorna, gyakran linkel más oldalakat. Miniszterelnök sajátos stílusa érdekes, bespin ugyanakkor kevésbé karakteres – fejti ki. A gyorsan neveket váltó pm jelöltről is megvan a véleménye: hasonlóan csipkelődő a stílusa, mint neki. Két kígyó, akinek a moderátorok sem tudják kihúzni a méregfogát.

Flexsnaket a google is szereti: egy óra alatt indexeli a nevét. Saját blogot is ír, igen sokan keresik fel az oldalát. Ezzel kapcsolatosan önkritikusan csak annyit jegyez meg: kíváncsiak arra, ki lehet ez a marha. Flex a barátai előtt nem henceg azzal, hogy ő a delmagyar.hu kígyója, nem sokan tudnak a szenvedélyéről. Ha egyáltalán az állandó kommentezést szenvedélynek lehet nevezni.

Az utóbbi napok legjobb flexsnake hozzászólásai

A Rajzold meg saját családfádat! cikkünkhöz:

Elkezdtem, eddig még csak én vagyok rajta és a gyökérig jutottam :D

Nézőcsúcs a Szegedi Ifjúsági Napokon cikkünkhöz:

Annyira szürreális, hogy nem tudják levenni a hangerőt. Elsőre sem, másodikra sem, többszöri értesítésre sem. Azt hitték, ők megtehetik mert ez a SZIN. Nem tehetik meg, ezt kellett nyomatékosítani. Ezért nem a hét közepén zárt, mert nem a résztvevők tehetnek róla, hogy azok, akiknek a szervezés a dolguk lett volna, szartak az egész városra.

A melegfelvonulás betiltását kéri egy fideszes képviselő cikkünkhöz:

Ki lettem most moderálva?
Néha ülve, néha állva?
Ki lehet a radírpók?
Nyomom: A+, nagyítok.

A moderátor biztos férfi,
mert néha lassan érti.
Mi az ami nagyon zavar,
hogyha megy az üres kavar.

De azért látom,lesz itt 400 szólás,
vörösboros, fröccsös szódás :D

Átjátszó toronyra mászva követelt magának iratokat cikkünkhöz:

-Gyere már le!
-Én nem menni le, ha nem adni nekem iratok!
-De mássz már le, te szerencsétlen, mert leesel és nekünk kell összeszednünk!
-Én nem beszélni magyart jól, nekem adni papir, én mászni le.
-Akkor maradj fent te szerencsétlen, és ha elfáradtál majd leesel, mint a szédült koala.
-Én nem esni le, én kapaszkodni nagyon.
-Fél óra múlva áthozzák a feleségedet a másik táborból! Elég ideges!
-Én mászni le de gyorsan, asszony lenni 200 kilo.

A melegfelvonulás betiltását kéri egy fideszes képviselő cikkünkhöz:

A szélsőség logikája:
Ha nem zsidózik = ő is zsidó.
Ha nem cigányozik = ő is cigány!
Ha nem buzizz le mindenkit = ő is meleg!
Ha nem ért velem egyet = kommunista, liberális, ávós, csegevarás, meg kormánypárti, meg elmebeteg.

Mert ez így van! A föld lapos! Hülye, aki ezt nem fogja fel! Mert ha nem lenne lapos, legurulnánk róla a szélsőséges dinnyefejünknél fogva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!