Szeged és környéke

2016.04.28. 09:55

Göteborgba készül Évi

Szöllősi-Vágó Éva szegedi fodrász a múlt héten szakmája legjobbja lett a III. SkillsHungary nemzeti döntőjén.

Kiss Tímea

- Az összes embert fel tudom dobni, feltöltődnek, és csodálatosan szépnek vagy jóképűnek érzik magukat a székemben - ez hajtja előre Szöllősi-Vágó Éva szegedi fodrászt, aki a múlt héten szakmája legjobbja lett a III. SkillsHungary nemzeti döntőjén. Vágott, dauerolt, csavart és kontyot készített a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megmérettetésén, amelyet a szakmák sztárja versennyel együtt tartottak.


 A 23 éves nyertes napi 5-8 órát készült két hónapon keresztül. De nemcsak időt és energiát, komoly anyagi befektetést is igényelt a verseny: húszezernél kezdődik egy babafej, ehhez jön még a hajfesték, a kozmetikumok és ha kell, az eszközök. Nem volt hiába a sok munka, Évi decemberben a svédországi Göteborgban, az EuroSkills nevű Eb-n méretheti meg tudását a hazai döntő nyerteseként.


– A célom, hogy ne csak egy fodrász, hanem „A Fodrász" legyek, és büszkeséget hozzak a felkészítőimnek – utalt arra, hogy hálás három mesterfodrász segítőjének,  Tombáczné Szemerédi Zsuzsa felkészítő „tanárának", Meszlényi Tamásné Máriának és Cseh Istvánnak.

 

Göteborgba készül Évi. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Évi ötödikes kora óta tudja, hogy fodrász szeretne lenni. Úgy véli, akaraterő és kitartás kell a boldoguláshoz, de megéri küzdeni. Az Európa-bajnokságig családtagjain és barátain gyakorol tovább: egyelőre saját szalont nem tudna fenntartani, széket bérelni egy üzletben pedig nem tudna, rengeteg a kiadás. De mindenképp szülővárosa lakóit szeretné szépíteni, mint mondja: Szeged az ő városa.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!