Szeged és környéke

2015.12.11. 09:56

Gyorsított eljárásban 5 év börtön a koszovói embercsempésznek

A vádlott megbízójával megállapodott, hogy 1000 euró fejében Mórahalomnál a szerb-magyar államhatár közelében közlekedik autójával annak érdekében, hogy az ország területére illegálisan átjuttatott migránsokat felvegyen, majd Ausztriába szállítson.

Munkatársunktól

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a koszovói férfit, aki 2015. november 26. napján követett el bűncselekményt.

 

A vádirat szerint a vádlott ismeretlenül maradt megbízójával telefonon megállapodott abban, hogy 1000 euró fejében Mórahalom térségében a szerb-magyar államhatár közelében közlekedik autójával annak érdekében, hogy az ország területére illegálisan átjuttatott migránsokat felvegyen, majd Ausztriába szállítson. A megállapodás szerint amennyiben felvette a migránsokat, akkor telefonon fel kellett hívnia megbízóját annak érdekében, hogy pontosan hova és mennyi összegért kell őket elszállítania. A vádlott ezek alapján 2015. november 26. napján este 10 óra körüli időben a tulajdonát képező, egyébként olasz honosságú személygépkocsival Mórahalom külterületén felvett a gépkocsijába négy illegális határátlépőt. A migránsokat, akik egyébként koszovói állampolgárok voltak, ezt megelőzően ismeretlenek juttatták át a zöldhatáron keresztül illegálisan Magyarország területére. A vádlott ezt követően nagy sebességgel az autópálya irányába indult, amikor is őt rövid idő elteltével a rendőrök ellenőrizték és igazoltatták, majd őrizetbe vették.

 

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádlottat vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolta. A Szegedi Járásbíróság a vádlott bűnösségét a vádirattal egyezően állapította meg és mondta ki bűnösnek. A vádlottal szemben a bíróság 5 év börtönbüntetést szabott ki, mellékbüntetésül 5 évre Magyarország területéről kiutasította, a továbbiakban 600.000.-Ft pénzbüntetésre is ítélte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek. Az ügyészség indítványával egyetértve a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását is az ítélet jogerőre emelkedéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!