Szeged és környéke

2009.07.30. 23:14

Ha nem a politikát unja, filmet forgat Simon Boglárka

Szeged - Egy szegedi rajongójával találkozott tegnap Simon Boglárka, az István, a király Gizellája. A fiatal színész-énekes egy forgatás kedvéért hosszú, szőke haját rövid, vörösre változtatta.

Gonda Zsuzsanna

István szőke Gizellája manapság vörös, rövid frizurát visel, és ha nem a politikát unja, akkor filmet forgat. Simon Boglárkát szerdán a Virág teraszán egy fiatal rajongója társaságában találtuk. A hatodikos, szegedi Jójárt Zsófia a Társulat című szereposztó műsorban szerette meg Bogit, Kecskeméten, egy Padlás-előadás után (Boglárka Sünit alakította) autogramot kért, később levelet írt neki.

– Rengeteg e-mailt kapunk, de nagyon kedvesnek találtam, hogy Zsófi vette a fáradságot, és kézzel írt – magyarázta a fiatal színész-énekes. Annak ellenére klasszikus levéllel válaszolt, hogy kis rajongója azt írta: neki már az is elég, ha e-mailben egy „sziát" kap. Amikor megérkezett a válasz, Zsófi annyira boldog volt, hogy szinte minden rokonát felhívta, áthívta, és büszkén mutogatta a levelet: milyen kedveset és milyen szépen ír Bogi. A levélváltás hónapok óta tart, a szegedi kislány általa készített ajándékokkal is kedveskedik. Tegnap saját fűzésű gyöngy nyakláncot, karkötőt, -gyűrűt és kabalát adott, Bogi közelgő névnapjára is gondolva.

Jójárt Zsófi ajándékokkal kedveskedett Simon Boglárkának. Fotó: Segesvári Csaba

Jójárt Zsófi ajándékokkal kedveskedett Simon Boglárkának.
Fotó: Segesvári Csaba

A lányok beszélgettek zenéről, meg hogy milyen fontos: az ember ragaszkodjon az álmaihoz, és hajlandó legyen tenni, tanulni érte. A szabadtérin most újra Gizellát alakító énekes maga is így tesz: a Szegedi Tudományegyetemen levelezőn fejezi be a vegyész szakot, aztán – még nem döntötte el, melyik intézményben – elkezdi a magánének szakot.

Ma, holnap és természetesen a plusz egyként beiktatott tegnapi István, a király előadáson is Boglárka szőke Gizella – póthajjal. Frizuráját a Géniusz című háromrészes film kedvéért kellett megváltoztatnia, de nem bánja. Katát, a főszereplő legjobb barátnőjét alakítja, egy modern, nagyszájú lányt – a hajviselet is ezt tükrözi. Bogi a Da Vinci-kódhoz és a Hegylakóhoz hasonlította a sztorit. A forgatókönyvet Fonyódi Tibor írta, a rendező Soós Péter. A helyszín Pécs. A filmben játszik Alföldi Róbert is – a Társulat zsűritagjából tehát alkotótárs lett. Szerepel továbbá Feke Pál, Vadkerti Imre és a Társulat más tagjai is. A filmet a Magyar Televízió vetíti év végén.

Gábor megértő és támogató

Bogit a magánéletéről korábban nem kérdeztük, de ezúttal egy elcsípett telefonbeszélgetés miatt adódott a kérdés. Barátjával hat éve van együtt, Albert Gábor az SZTE-n mezőgazdasági mérnökként végzett. Eleinte ugyan voltak nézeteltéréseik abból, hogy Boginak a Társulattal felborult a megszokott élete, de ezek elmúltak, Gábor megérti és támogatja szerelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!