Szeged és környéke

2007.10.21. 20:47

Harminckét rendezvényt jelentettek be a megyében

Szeged - Csongrád megyében harminckét rendezvényt jelentettek az október 23-i ünnepre. A rendőrségnek nincs információja arról, hogy bárki az ünnepségek megzavarására készülne.

A fővárosban száznál is több rendezvényt jelentettek be az október 23-i ünnepre, és vannak arra utaló jelek, hogy az ünnephez köthető események némelyikébe be kell avatkoznia rendőrségnek.

Szegediek az Astoriánál

A szőregi Csodaszarvas Polgári Kör két buszt indít a Fidesz-nagygyűlésre, az Astoriához. Dobák Lászlóné, a polgári kör vezetője elmondta: busszal közel százan utaznak, de sokan mennek vonattal is a fővárosba. A szőregiek tavaly is ott voltak az Astoriánál, látták a fokozott készültséget, hallották a rendőrökkel összecsapó tüntetők zaját, de szerencsére akkor ők minden atrocitás nélkül, simán haza tudtak jönni Szegedre.

– Csongrád megyében szombat délutánig harminckét rendezvényt jelentettek be az illetékes városi rendőrkapitányságokon. Ezek szinte kivétel nélkül önkormányzati ünnepségek. Szegeden összesen tizenkét rendezvényt jelentettek – mondta Németh Károly ezredes. Mindössze egy nem volt kapcsolatban az ünneppel: szombaton délután félpályás útlezárással tiltakoztak a tüntetők a kormány politikája ellen a Temesvári körúton.

– Az ünnepségek megzavarására irányuló szándékról nincsenek információink, így a közterületeken nem lesz fokozottabb a rendőri jelenlét – folytatta a CSMRFK közbiztonsági igazgatója. Németh Károly elmondta: főként forgalomelterelési munkákat végeznek majd munkatársaik, hiszen a szervezőknek kell biztosítaniuk az ünnepségeken részt vevők számával arányos rendezőgárdát. Erről a bejelentőkkel külön egyeztető megbeszéléseket is folytattak. A rendőrség ennek ellenére minden rendkívüli helyzetre is felkészült. Arra is, hogy Pestre kell utazniuk, ha ott nagyobb rendbontás törne ki. – Erre a feladatra egy csapatszolgálati századunk áll készenlétben – mondta az ezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!