Szeged és környéke

2009.07.31. 22:44

Hiányzik a városi főmérnöki poszt

Csongrád megye - Tisztújítást tartottak a mérnöki kamaránál. Az országos elnök a Fidesz eddigi európai parlamenti képviselője, Barsiné Pataky Etelka lett.

Munkatársunktól

Tisztújítást tartottak a mérnöki kamaránál. Az országos elnök a Fidesz eddigi európai parlamenti képviselője, Barsiné Pataky Etelka lett. A Csongrád megyei kamarát hatodik éve változatlanul a Szegedi Vízmű Zrt. műszaki igazgatója, Bodor Dezső vezeti. A megyei elnök tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: országszerte 19 ezren, megyénkben 713-an tagjai az országos önkéntes, és közpénzektől független szakmai önkormányzatnak.

Múltjuk 1866-ig nyúlik vissza, a megyei szervezet legsikeresebb létesítményének a helyreállított szegedi Szent István téri ipari műemlék víztornyot és a mérnöki panteont emelte ki. Hiányosságnak nevezte, hogy az uniós szabványokat, minőségi elvárásokat még mindig nem fordították magyarra, pedig nagy stratégiai beruházásoknál a szakemberek sorvezetője lenne. Szorgalmazza a települési főmérnöki rendszer visszaállítását, mert nélkülözhetetlen, hogy – nagy tervezőirodák híján – egy felelős személy átlássa a nagyléptékű infrastrukturális fejlesztéseket és hátterüket. A megyei kamara minősített mérnöki, szakértői listája nyilvános és hozzáférhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!