Szeged és környéke

2010.05.21. 23:39

Húrokba csapott Ákos, az MCL és a Tankcsapda

Szeged - Véget ért a visszaszámlálás: ma este a húrok közé csaptak a 100 éves Délmagyarország szuperkoncertjének sztárfellépői a Dóm téren. Terpeszállós rockbuli Ákossal, a Tankcsapdával és a Magna Cum Laudéval!

Munkatársunktól

Azt nem tudjuk megjósolni, hogy a Vidéki sanzon, a Mennyország Tourist vagy a Szindbád dala szól-e legnagyobbat a Dóm téren, de garantáljuk: ilyet még nem látott Szeged ékessége! A 100 éves Délmagyarország szuperkoncertjén együtt lép színpadra a Magna Cum Laude, a Tankcsapda és Ákos.

A több mint 5 órás szuperkoncert ma este 18 óra 30 perckor kezdődik, az első órában a Magna Cum Laude zenél, majd két órán át Tankcsapdával lesz tele a város legszebb tere. Az est szervezője, Ákos 22 óra után lép a hatalmas, 20-szor 14 méteres színpadra.

Lukács Laci (Tankcsapda)...Fotó: Karnok Csaba

Lukács Laci (Tankcsapda)...
Fotó: Karnok Csaba

7 kamionnyi felszereléssel érkezett a mintegy 100 fős stáb: három napba telt, mire helyére került a dóm tornyai alatt a hangtechnika, a kordon, a mintegy 40 robotlámpa és a 4-szer 7,5 méteres, osztott LED-fal. A különleges, nagy felbontású kijelző révén komoly vizuális élményt is nyújt majd a koncert.

Ákos...Fotó: Karnok Csaba

Ákos...Fotó: Karnok Csaba
Kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletet és csapadékmentes éjszakát ígér mára a meteorológia – de be lehet vinni a térre az esernyőket. A műanyag flakont is – a beléptető kapuknál azonban mindenki táskájába belepillantanak a biztonságiak. A koncert alatt csak indokolt esetben engedélyezik majd a ki-belépést.

és Mező Misi (MCL) egyedülálló produkciót mutat be ma este. Fotó: Karnok Csaba

és Mező Misi (MCL) egyedülálló produkciót mutat be ma este.
Fotó: Karnok Csaba

Ma a szegedi Fesztivál Jegyirodában, a Reök-palotában még lehet jegyet kapni 10 órától – az előfizetői kedvezményhez hűségkártyánk felmutatása szükséges –, 15 órától pedig az Aradi vértanúk terén felállított pavilonban árusítunk tiketteket, egészen 22 óráig – eddig működik a Dóm téri beléptető rendszer is. A koncertre érkezők kényelméről 30 fős vendéglátó személyzet gondoskodik, mintegy 500 fő befogadására alkalmas sátorban – itt padok is várják a pihenni vágyókat. Az Árkádok alatt, a Csontváry-teraszon is üzemel majd büfé.

Lezárások

A Dóm teret ma reggel 8-tól a plébániahivatal és a Somogyi-könyvtár felől is lezárják. Ugyanígy tesznek délután 15 órától az Aradi vértanúk terén, a Boldogasszony sugárúttól az OTP Bankig, ahogyan ez a szabadtéri előadásai idején is megszokott. A Rerrich Béla tér nyitva marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!