Szeged és környéke

2014.02.28. 16:58

Huszonöt éve lett város Mórahalom

Mórahalom - Egész éves rendezvénysorozattal ünnepli várossá válásának huszonötödik évfordulóját Mórahalom – jelentette be Nógrádi Zoltán polgármester pénteken a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban.

Munkatársunktól

Mórahalom 1989. március 1-jén kapott városi rangot, és számos intézménye szintén idén ül jeles évfordulót: 50 éves a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, 60 éves a Tóth Menyhért Városi Könyvtár, 20 éves a Mórahalmi Fúvószenekar, 60 éve alapították a helyi bölcsődét, 10 éves nőegylete.

Minőségi díjat kapott a Colosseum Hotel

Nyolc éve alapították meg a hazai turisztikai szolgáltatások minőségét értékelő Magyar Turizmus Minőségi Díjat, amit idén a mórahalmi Colosseum Hotel nyert el. A négycsillagos szálloda egyre növekvő népszerűségnek örvend a hazai és a külföldi vendégek körében is. Az elismerést csütörtökön vette át a szálloda igazgatója, Tahy Viktória a fővárosi Utazás kiállításon.  

– Huszonöt év egy város életében nem túl hosszú idő, mégis jelentős: most jött el az ünneplés ideje, hiszen az elmúlt években igen látványos átalakuláson mentünk keresztül. Huszonöt éve a közvélemény azt mondta: egy faluval több van az országban, ami városi rangot visel. Mára Mórahalom már járásközpont, és a térségi ellátásban is megállja a helyét – közölte [namelink name="Nógrádi Zoltán"].

A polgármester azt mondta: Mórahalom már kiépült, a következő időszakban azt kell elérniük, hogy gazdasága is erős legyen, ami népességét el és meg tudja tartani. A városban ma 6 ezer 100-an élnek, a vezetés jelenleg huszonöt befektetővel áll tárgyalásban, amelyek vállalkozásuk jövőjét a helyi ipari parkban képzelik el. Mivel Mórahalmon geopolitikai helyzetéből fakadóan nincsenek nagybefektetők, a kis- és középvállalkozások városba csábítása a polgármester legfőbb célja.
Az ünnepi rendezvénysorozat március 8-án Nemzeti Bállal kezdődik, a hivatalos jubileumot szeptember 12–14-e között tartják a vásártéren, ahol elkészítik a város tortáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!