Szeged és környéke

2008.11.17. 21:08

Idén olcsóbb a Mikulás-csomag

Szeged - A szegedi áruházakban kapható legolcsóbb Mikulás-csomagokba pillantottunk bele: mit rejtenek a legegyszerűbb celofánzacskók?

Munkatársunktól

Nem hatott a gazdasági válság az idei Mikulás-csomagokra – derült ki tesztünkből, melyben azt vizsgáltuk: tavalyhoz képest mennyiben változott a szegedi áruházakban kapható legolcsóbb celofánzacskók tartalma. Örömmel jelentjük: a CBA-ban és a Coopban ugyanannyi édesség mellett olcsóbb lett az egységcsomag ára, míg a Sparban tíz forinttal drágább, ugyanakkor 30 grammal több a tavalyinál.

Akik a méretes dolgok után rajonganak, azoknak a Coop csomagját ajánljuk: az ő kakaós tejmasszából készült csokitélapójuk nőtt a legmagasabbra és hízott a legnagyobbra. Az egységcsomag jövő május 3-áig őrzi meg szavatosságát, amit a benne levő tejtáblán és töltött ostyán külön is megjelöltek, ám a Mikulásról hiányzik az elvileg kötelező cetli.

A csomagok elkészültek, indulhat a Télapó. Fotó: Karnok Csaba

A csomagok elkészültek, indulhat a Télapó.
Fotó: Karnok Csaba

A CBA-mikulás mind nagyságban, mind súlyban feleakkora coopos kollégájánál, viszont van cetlije. Talán ezért is mosolyog kedvesebben a másik Télapónál. A CBA-s tasakot még egy rumos ízű mikulásszelet, gyümölcsízű puffasztott rizs és három szaloncukor teszi teljessé. Utóbbiból egyébként a cooposban is találni ugyanennyit, de amíg ez gesztenye, az kakaós-rumos-kókuszos ízesítésű. Mindkettőbe beleharaptunk, de egyik sem nyerte el igazán tetszésünket.

Idén olcsóbb a Mikulás-csomag. DM-grafika

Idén olcsóbb a Mikulás-csomag.
DM-grafika

Sparéknál hiányzik a szaloncukor a csomagból, Mikulásuk viszont papíron az egyetlen a három közül, amely nem tejbevonómasszából, hanem igazi csokoládéból készült. Valószínűleg ezért is kerül drágábba az előzőknél. A különös formájú Spar-mikulást két különböző töltött ostya, valamint lekváros aprósütemény teszi vonzóbbá. Szemre ez az összeállítás tetszett a legjobban, ugyanakkor ezt is kell leggyorsabban elfogyasztani: minőségét mindössze március 20-áig őrzi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!