Szeged és környéke

2017.09.30. 11:36

Ilyen, amikor a VizslaKalandorokkal csoportkép készül - fotó

Vizslafegyelem.

Kancsár Tímea

– Hegyi levegőt szívunk, miközben jókat kirándulunk a kutyáinkkal. És nem csak a vizslák találkoznak barátokkal, hanem mi is – mutat rá Kovács József, miért szeret évente egy-két alkalommal elmenni VizslaKalandorokkal túrázni, amire egyébként nem csak vizslásokat várnak szeretettel. Kollégánk lányával, unokáival és Morzsával, a négyéves magyar vizslájukkal vett részt a nemrégiben Kemencére szervezett, hosszú hétvégés túrán.

Balassagyarmaton nem volt könnyű rávenni a szeleburdi vizslákat, hogy egyszerre mind leüljenek. Fotó: Kovács József

Balassagyarmaton nem volt könnyű rávenni a szeleburdi vizslákat, hogy egyszerre mind leüljenek.
Fotó: Kovács József

 – A Páris patak völgyében is kirándultunk, közben a több mint 20 vizsla nagyokat játszott, élvezte az erdő csendjét, ami a vadászkutyáknak lételeme – mondja József. Azt is elmeséli, a hosszú hétvégés programon – évente nagyjából 4-5 alkalommal szerveznek az ország különböző tájain nagyobb vizslavíkendet – esténként együtt táborozik a csapat, nagyon jó kikapcsolódás a családoknak.

Olykor kutyanevelési tapasztalataikat is megosztják egymással, de csak finoman. Úgy, ahogy azt a gyerekeknél nem szokás. És persze újra és újra rácsodálkoznak a gazdik – amikor sok kutya van együtt nagyon mókás –, hogy a vizslák bizonyos helyzetekben ugyanúgy viselkednek: például ásítanak, ha zavarban vannak, vagy ha unják a banánt.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!