Szeged és környéke

2019.01.24. 15:19

Járdát és utat fejlesztenek 9 szegedi helyszínen - köztük a kereszteződésben, ahol áthajtottak egy 9 éves lány lábán

A Földmíves-Dobó utca kereszteződésében a zebrán hajtottak át 2015-ben egy kislány lábán. Most végre nyomógombos jelzőlámpa kerülhet oda - mutatjuk, hol fejlesztenek még!

Munkatársunktól

Bruttó 62 millió 286 ezer forintból fejleszthetik Szeged járda- és úthálózatát hamarosan, az összeget a város költségvetéséből biztosítják. A kilenc fejlesztést a városüzemeltetési bizottság már jóváhagyta, a munkálatok megkezdéséhez a közgyűlés döntése kell.

 

Amennyiben pozitív elbírálást kap, gyalogos-átkelőhelyet alakítanak ki a Magyar utca és Vaspálya utcai, a Csongrádi sugárúton a Tündér utcai, a Dorozsmai úton a Jerney utcai és Orczy utcai, illetve a Kereszttöltés utcai és Vajda utcai csomópontban. Továbbá összekötő út épül a Kossuth Lajos sugárút 117. szám melletti parkoló és a Szeged Plaza előtti parkoló között, erre főként a bölcsőde megközelíthetősége miatt van szükség.

Az akkor negyedikes kislányt a baleset után sokáig az anyukája kísérte át a zebrán. Most nyomógombos jelzőlámpa kerülhet a kereszteződéshez. Archív fotó: Karnok Csaba

Az akkor negyedikes kislányt a baleset után sokáig az anyukája kísérte át a zebrán. Most nyomógombos jelzőlámpa kerülhet a kereszteződéshez. Archív fotó: Karnok Csaba


Emellett nyomógombos jelzőlámpa kerül a Földmíves utca és Dobó utca kereszteződéséhez, a Törő–Jerney–Vályogos utca közötti szakaszra forgalomlassító elemeket telepítenek, míg a Budapesti körút 10. és 16. szám alatt lévő ingatlanok előtt két rakodóhely létesül. A Bibó István utca pedig új útburkolatot kap.


A beruházások a tervek szerint június 30-áig valósulnak meg Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!