Szeged és környéke

2007.12.13. 22:04

Jentl az SZTE aulájában

Nagy Anikót átváltozóművészként emlegetik színházi körökben – a szegedi közönség is így ismerte meg: a legendás Rock Színház primadonnája fölváltva játszotta a Dóm téri deszkákon A bestia című rockopera kettős főszerepét, Báthory Erzsébetet és az úrnő bőrébe bújó csepűrágót, Zsorkát.

Nagy Anikó persze valamennyi új szerepében meglepetést okozott rajongóinak, más-más hangot dolgozott ki Anna Karenina, az '56-os Utazás Lady Ashtonja vagy a Fame Miss Shemanjének megszemélyesítésére. Pályája is egy átváltozással kezdődött: prózai színésznőből lett az oktávok királynője, egyben etalon a musicalműfajban.

Legutóbbi bravúrját Teréz anya szerepében vitte véghez: a Kiálts a szeretetért című rockoperában hatvan évet öregszik a színpadon. A művésznő ma este 7 órától Szegeden lép fel a Dugonics téri egyetemi aulában a Jentllel, amelyben mind a hét szereplőt maga jeleníti meg. Barbra Streisand Oscar-díjas filmjének nyolc gyönyörű dalát is élőben énekli.

Isaac Bashevis Singer Nobel-díjas amerikai jiddis író kisregénye alapján, Michel Legrand muzsikájával a nyolcvanas években forgatta Streisand a filmet, amelynek nemcsak főszereplője, hanem rendezője és producere is volt. A darab egy zsidó lány történetét meséli el, aki fellázad az ellen, hogy csak a férfiak tanulmányozatják a Törvényt. Férfiruhát öltve növendéknek jelentkezik, ám tanulmányai közben szerelmi kalamajkába gabalyodik, amelyből csak az igazmondás szabadítja ki... Nagy Anikó ma este 550. alkalommal játssza a zenés produkciót.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!