Szeged és környéke

2015.08.26. 13:50

Jobbik: Botka kiárusítja Szegedet

Szeged - A Jobbik szegedi elnöke, önkormányzati képviselője "Botka László az iszlám dzsihádistáknak adná Európát, Magyarországot és Szegedet?!" címmel tartott sajtótájékoztatót.

Munkatársunktól

- Ez van! Az óriási menekülthullám egész Európa számára óriási kihívás, nálunk egyetlen migráns sem akar letelepedni, csak átvonulnak az országon néhány óra alatt, kárt,veszélyt és bajt nem okoztak. Az lenne az érdekünk, hogy közös európai, nemzetközi megoldás szülessen erre a valódi problémára! A Fidesz-kormányt azonban csak az érdekli, hogy politikai céljaira használja az ügyet, félelmet keltsen a lakosságban, ezért "dobtak ki" sok tízmilliárdot teljesen hasztalan "új vasfüggönyre". A valódi baj az, hogy ezzel a politikával csak akadályozzák a hatékony, közös európai fellépés esélyét, pedig az lenne az igaz magyar érdek! (Ja, és addig se a botrányos, mindent lenyúló kormányzásukról szólnak a hírek. Mindent feláldoznak a hatalomért!) Remélem, egyre többen megértik ezt, hajrá Új Magyar Európai Köztársaság! - írja [namelink name="Botka László"] Facebook-bejegyzésében.

Korábban írtuk:

- Úgy érzem, mintha két különböző városban élnénk - kezdte szerdai sajtótájékoztatóját [namelink name="Tóth Péter"]. A Jobbik szegedi elnöke, önkormányzati képviselője "Botka László az iszlám dzsihádistáknak adná Európát, Magyarországot és Szegedet?!" címmel tartott sajtótájékoztatót, amelyben a polgármester Facebookon tett bejegyzésére reagált.

- Ugyanazt mondja, mint eddig, hogy továbbra sincs semmi gond az ide érkező menekültáradattal - fogalmazott a jobbikos politikus, aki szerint egy a napokban egy 5-600 fős migráns csoport jutott be a városba és csak nehezen tudták őket megfékezni a rendőrök és polgárőrök. – A legelkeserítőbbnek azt tartom, hogy a polgármester azt az európai baloldali kommunikációt folytatja, ami Európa és a nemzetállamok kiárusításához vezet. Arra kérem Botka Lászlót, járja be Alsóvárost, Hattyast, Szentmihálytelket, Gyálarétet és kérdezze meg az ott lakókat, okoznak-e problémát a migránsok.

Tóth szerint az emberek kerülik a vasutat és a vasútállomás előtti menekülttábort. Kiemelte, a szegedi klinika fertőző osztályára és a gyermekklinikára a migránsok miatt magyar állampolgár alig tud bekerülni.

- Mindez olyan terhet ró városunkra, amit Szeged nehezen visel. Botka lemondott Szegedről. Ha nem változtat ezeken az állapotokon, Szeged el fog veszni. Egyetlen teendőnk van: meghúzni a határt és azonnal visszafordítani az ideérkező több ezer embert. A Jobbiknak továbbra is fő követelése a honvédség azonnali bevetése, mert tarthatatlan állapotok uralkodnak – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!