Szeged és környéke

2009.08.04. 20:11

Jogorvoslat

Augusztus 17-éig lehet jogorvoslati kérelmet benyújtani a felvételivel kapcsolatban.

Munkatársunktól

A ponthatárok megállapítása óta már minden felvételiző tisztában lehet azzal, besorolást nyert-e egy felsőoktatási intézménybe vagy sem. Ha esetleg nem a várakozásoknak megfelelően alakult az eredmény, akkor a jelentkező jogorvoslati lehetőséggel élhet legkésőbb augusztus 17-éig.

Az egyik fontos tudnivaló a felvételizők jogorvoslati lehetőségével kapcsolatban az, hogy csak olyan hibával lehet felülvizsgálatot kérni, amely a felvételi eljárás során merült fel, tehát az érettségivel kapcsolatos problémák nem sorolhatók ide. A felvételi pontszámítás során adminisztratív okokból figyelembe nem vett pontok beszámításának elmulasztása például jogosan szerepelhet a fellebbezésben. Így ha a jelentkező az előírt határidőn belül (július 9-éig) beküldte a felvételi pontok számításához szükséges dokumentumok másolatát, de azokat mégsem vették figyelembe, úgy a döntés ellen jogorvoslattal élhet.

A kérelmeket az oktatási és kulturális miniszternek címezve, az Oktatási Hivatalnak kell benyújtani (1380 Budapest, Pf. 1190), vagy személyesen is be lehet nyújtani félfogadási időben az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán (1088 Budapest, Reviczky u. 6.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!