Szeged és környéke

2019.08.09. 17:26

Kihirdette következő évadát a Szabadtéri: klasszikusok és már látott darabok kerültem a 2020-as repertoárba

Az opera átkerül az újszegedi színpadra, a Shakespeare vonal folytatódik, s a közönség kedvencei is megérkeznek. Már lehet venni jegyeket a jövő nyári Szegedi Szabadtéri Játékokra.

T.A.

Még javában zajlanak a szegedi szabadtéri előadásai – közel kilenc estén át várják még a nézőket -, de már elárulták, hogy fog kinézni a jövő nyár. Június 26-án indítanak, ezúttal az ajándékkoncerttel kezdődik az évad a fogadalmi templom előtt. Július első két hétvégéjén a Jézus Krisztus Szupersztár láthatjuk. 28 évvel ezelőtt debütál Magyarországon, pont a Dóm téren. Fontos pillanat volt, elvégre a bemutató után erősödött meg a Rock Színház. A Shakespeare vonalat megtartva egy vígjáték követi a rockoperát: jön a Sok Hűhó Semmiért. A tavaly bemutatott Apáca Show is visszatér egy hétvége erejéig, majd sokak kedvence a West Side Story zárja a nyarat, amit hat estén át játszanak, hogy ne csak prózai, hanem musical Shakespearet is kapjunk, s a Rómeó és Júlia szál is fennmaradjon.


- Célunk továbbra is, hogy az újszegedi játszóhelyre ne a Dóm tér kistestvéreként gondoljanak, hanem teljes értékű színpadként. Inkább elgondolkodtató előadásoknak ad teret, picit mélyebb tartalmakkal – tájékoztatott Herczeg Tamás, igazgató.


Ott július 17-én kezdenek, az operabemutató ezúttal ott kap helyet. Handel Agrippina című művével készülnek, ami azért különleges, mert barokk operát nemigen láthattunk eddig a kínálatban. Utána egy lengyel kortárs szerző, Slobodzianek Magyarországon kedvelt műve érkezik, A mi osztályunk. A szintén tavaly játszott Moliére, az Úrhatnám polgár is, és az idén érkező Hófehérke és a hét törpe című mesebalett is visszatér két-két alkalommal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!