Szeged és környéke

2009.02.15. 21:16

Király Viktor és szegedi hódolói

Szeged - Aki látott felvételeket a Beatlesről, az el tudja képzelni, hogyan fogadták a szegedi rajongók Király Viktort a plázában. Mióta a 24 éves fiatalember megnyerte a Megasztárt, járja az országot. Szombati, szegedi koncertje után szabályosan ki kellett menteni a sikoltozó tinik gyűrűjéből.

Bobkó Anna

– Szétszedték a rajongók. Mennyire viseli meg ez a barátnőjét, akivel 6 éve járnak együtt?
– Szerencsére még nem féltékeny, vagy legalábbis nem mutatja. Ez azért is van így, mert a rajongóim többsége tizenéves. Én meg nem vagyok pedofil.

– Ha egy fellépésen az ikertestvére jelenne meg ön helyett, észrevenné a közönség?
– Ahogy múlik az idő, egyre nagyobb a különbség köztünk. Most már biztosan észrevennék. De egyszer megjátszottuk: a testvérem, Ben megismerkedett egy lánnyal egy házibuliban, de nem nagyon akarta folytatni a dolgot, ezért másnap én mentem el a randevúra. Két órán keresztül beszélgettünk, össze is jöttünk. De bűntudatom volt, bevallottam a szerepcserét. Kaptam egy hatalmas pofont. Végül mégis megbocsátott, és tovább jártunk.

– Melyik testvérével szorosabb a kapcsolata?
– Mindkettőjük nagyon közel áll hozzám. Ben azért, mert ő az ikertestvérem. De vele más a kapcsolatunk, mint Lindával. Nem szoktuk kitárgyalni egymás szerelmi életét. Ebben az értelemben nagyon pasik vagyunk. A nővéremmel nem találkozunk annyit – főleg most, hogy New Yorkban lakik –, de vele két-három órán keresztül is beszélgetünk a problémáinkról.

Király Viktort körülrajongták hódolói a szegedi koncert után. Fotó: Segesvári Csaba

Király Viktort körülrajongták hódolói a szegedi koncert után.
Fotó: Segesvári Csaba

– Hogyan telnek a napjai a Megasztár óta?
– Folyamatosan dolgozom. Próbálom időben megírni a lemezem. Szerencsére egy-két hét pihenés után rögtön kezdődtek a fellépések. Ma Szeged előtt Sopronban és Tatabányán jártam. Annyiban változott meg az életem, amit ma este is láttunk: rajonganak értem az emberek. De munka szempontjából minden a régi, hiszen hét éve az énekléssel foglalkozom.

– Az első CD-n a Megasztáron énekelt dalokat hallhatjuk. Milyen stílusú lesz a saját lemeze?
– Legjobban Justin Timberlake stílusához hasonlítanám. Látványos show-t szeretnék csinálni. Keverni a táncot a zenével.

– Lakatos Krisztián korábban azt nyilatkozta lapunknak: ha ő került volna a döntőbe Dáviddal, megette volna reggelire. Melyiküket tartotta nehezebb ellenfélnek?
– Mind a kettőjük nehéz eset. Énektudás alapján azt gondoltam, hogy simán legyőzöm Dávidot, de eszméletlenül erős rajongótábora volt. Krisztiánnak nagyon jó a hangja, de neki soha nem volt akkora a szurkolói tábora, mint nekem. A számok alapján tehát vele könnyebb lett volna versengeni.

– A Megasztár alatt az a hír járta, hogy az édesapja megvette a produkciót, és azért kell megnyernie, mert a hatalmas családi adósságot kellene fedezni a nyereményből.
– Nem szeretek belemenni ebbe a témába, mert akkor napokig itt ülhetnénk. Annyit mondok, hogy csak össze kell számolni, mennyibe kerülne megvenni egy ilyen műsort SMS-ekből. Megsúgom, több száz millióba – egyszerűen nem érné meg.

– Énekesnek lenni elég jövedelmező ma Magyarországon?
– Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon nem éri meg lemezt kiadni, mert nem veszik meg, hanem inkább letöltik. A fellépésekért azonban jól fizetnek. Meg lehet élni belőle. Csak meg kell nézni Gáspár Lacit, aki elég komoly kocsit vezet: egy Porsche 911-et.

– Mi lesz a programja a továbbiakban?
– Van még egy fellépésem itt Szegeden, aztán hazamegyünk, és alszunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!