Szeged és környéke

2008.03.24. 21:32

Kisebb károkat okozott Csongrád megyében a húsvéti szélvihar

Szeged - Komolyabb károk nélkül úszta meg megyénk a hétfő reggeli szélvihar tombolását, a tűzoltóknak összesen nyolcszor kellett kivonulniuk kidőlt fák, megrongálódott tetők miatt – tudtuk meg a Csongrád megyei katasztrófavédelem hétfői ügyeletesétől.

Munkatársunktól

Az időjárás viszontagságait leginkább Csongrád város épületei sínylették meg: a vihar két esetben is megbontotta a tetőzet bádogozását, és a város szélén egy fóliasátrat is letépett a szerkezetéről, amit később a 451-es útra sodort a szél. A tűzoltók az úttestet megszabadították az akadálytól. Csongrád mellett Szentesen és Hódmezővásárhelyen okozott még kisebb károkat a reggeli vihar, személyi sérülés a megyében nem történt.

Az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladták a tegnap reggeli széllökések megyeszerte, de már a délelőtti órákra lecsillapodott a vihar, és a következő napokban nem is kell hasonló erejű viharra számítanunk – mondta lapunknak Búza Ferenc, az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi munkatársa.

Viharfelhők Szeged fölött. A városban szerencsére nem keletkeztek komolyabb károk. Fotó: Segesvári Csaba

Viharfelhők Szeged fölött. A városban szerencsére nem keletkeztek komolyabb károk.
Fotó: Segesvári Csaba

A napokban – bár eleinte hideg reggelekre, szerdán még talajmenti fagyra is számítani kell – melegedni kezd az időjárás, a hétvégén már 15 fok és napsütés lesz várható. Tartós, nagy mennyiségű esőzésre nem kell számítani, de futó záporokra fel kell készülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!