Kitüntetett szegediek

A magyar kultúra napján, tegnap kitüntetéseket adott át Hiller István oktatási és kulturális miniszter Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban. A kitüntetettek között volt több kiváló szegedi és Csongrád megyei személyiség, a Szegedi Tudományegyetem oktatói.

A magyar felsőoktatás területén végzett iskolateremtő, nemzetközi elismertségű munkájáért Szent-Györgyi Albert-díjat vehetett át Dékány Imre akadémikus, kémikus, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára. A felsőoktatásban végzett magas színvonalú munkájáért Apáczai Csere János-díjat kapott Ötvös Péter, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi docense, az irodalomtudomány kandidátusa és Szegfű László, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető főiskolai tanára, a történelemtudomány kandidátusa.

Kimagasló művészetpedagógiai munkája elismeréseként Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjban részesült Keserű Imre, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára, aki diákszínjátszás tagozatvezető a budapesti Keleti István Alapfokú Művészetoktatási Iskolában és Művészeti Szakközépiskolában.

Bibliotéka Emlékérmet vett át Keveházi Katalin, a Szegedi

Tudományegyetem könyvtárának osztályvezetője a könyvtári katalogizálás automatizálása és a régi könyvek tudományos feltárása érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

Újra vásárolhat hallókészüléket a Mega Halláscentrumban
A Mega Halláscentrum Roosevelt téri szaküzlete hétköznapokon ismét 9 és 17 óra között várja azon ügyfeleit, akik hallókészülék-vásárlás, -javíttatás, elem- vagy illesztékcsere, audiológiai szakrendelés, illetve állapotfelmérés és szaktanácsadás miatt keresik fel a nagy múltú szaküzletet.
Álomlagzi luxuskivitelben
Szeged főutcáján, a Tisza-parton vár a Szálka Halászcsárda és Rendezvényház még erre az évre is szabad időpontokkal! Exkluzív környezetben, többféle esküvői csomag közül választva ünnepelheti a násznép az ifjú párt életük nagy napján – már fejenként 16 ezer forintért is!
Észak- és Dél-Amerikában terjed a járvány, Európában és Ázsiában enyhítenek a korlátozásokon
A fertőzés 188 országban van jelen.
A Harmónia Rezidencia lakópark a béke szigetére épül
A város legmodernebb lakóparkjának otthonai mindent biztosítanak, amit egy modern lakástól elvárunk: a pihenés szállodai élményét ötvözik a saját és kényelmes élettérrel, a modern kialakítással, mindezt biztonságos és zöld környezetben.
Zivatarokra figyelmeztetnek az egész országban
Zivatarveszély miatt keddre is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szijjártó: Meglátjuk, ma mire jutunk
Mi arra törekszünk, hogy minden szomszédunkkal jó kapcsolatban legyünk – írta Szijjártó Péter.