Szeged és környéke

2008.04.23. 22:02

Kommunikáció, viselkedés és divat egy képzésben

Szeged - Divatelméletet, protokollt, beszédmagatartást, reklámelméletet is tanulhatnak azok a hallgatók, akik az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának stíluskommunikátor-képzésére jelentkeznek.

Munkatársunktól

Görög Ibolya protokollhétvégéjén vagy Vámos Magda és Móricz Éva óráján is pallérozódhat az, aki jelentkezik a Juhász Gyula pedagógusképző kar stíluskommunikátor-képzésére, amely egyedülálló az országban. A keresztféléves képzés idén februárban indult, a következő pedig szeptemberben kezdődik – jelentkezni április 30-áig lehet. A szakirányú továbbképzést Nádudvari Gabriella, a JGYPK Német Nemzetiségi Tanszékének adjunktusa találta ki és hozta létre munkatársai segítségével azoknak, akiknek fontos az esztétikus és kreatív megjelenés, illetve a hiteles kommunikáció.

– A jelentkezés feltétele egy alapképzésben megszerzett diploma, lehetőleg bölcsész, társadalomtudományi, gazdasági, jogi, pedagógiai vagy művészeti területről – tájékoztat Nádudvari Gabriella. Hozzáteszi: a hallgatók korábban megszerzett szakképzettségüket egészítik ki és formálják komplex egységgé különböző diszciplínákkal.

A két féléves képzésben hatvan kreditet kell összegyűjteni. A divat-, a viselkedéskultúra- és a menedzsmentmodulokban divattörténetet, divattrendismereteket, divatshow-elemzést, protokollt, stíluskommunikációt, beszédmagatartást, beszédtechnikát, divatmarketinget, információmenedzsmentet és reklámelméletet is tanulnak a hallgatók. Az interdiszciplináris képzés során holisztikus szemléletre tesznek szert, megtanulják, hogyan lehet finom technikákkal stílust teremteni, amely uniformizálódó világunkban megkülönböztető jegyként növelheti az egyén érvényesülési lehetőségeit, és gazdasági előnyökhöz juttathatja a vállalkozásokat.

– Hallgatóink komplex ismeretekre tesznek szert különböző, ám mégis szorosan egymáshoz simuló területeken, s ezáltal bonyolult kommunikációs folyamatok irányítását végezhetik – akár egy karmester, aki ismeri az összes szólamot, képes azok harmonizálására – fogalmaz Nádudvari Gabriella, hangsúlyozva a képzés fő mondanivalóját: „nem tőlünk idegen, tanult stratégiákkal kell meghódítani a világot, inkább saját magunkból hozzuk ki a legjobbat. Így válunk hitelessé".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!