Szeged és környéke

2019.07.21. 00:47

Michael Jacksonra táncolt a az ausztrál rózsás ka­kadu - Fotók

Ausztrália és Madagaszkár élővilágát bemutató esti és éjszakai programokkal várták a látogatókat szombaton a vadasparkban, de Rózsika és fotóriporter kollégánk ellopták a showt.

Ismét éjszakai programokkal várta a látogatókat a Szegedi Vadaspark szombaton. Az idén harmincéves Szegedi Vadaspark nyári rendezvényein egy-egy térség élővilágára hívják föl a látogatók figyelmét. Madagaszkár és Ausztrália abban közösek, hogy teljesen egyedülálló élőlények fejlődtek és maradtak fenn az elkülönült világukban. Az este hatkor kezdődő programokon a vendégek számukra új helyzetben találkozhattak az állatkert lakóival, mert az élőlények egy része szürkületkor vagy éjjel aktív, ezért ilyenkor figyelhető meg természetes viselkedésük a legjobban.

 

A vadasparki este egyik sztárja, Rózsika, az ausztrál rózsás kakadu Michael Jacksonra táncolt, majd fotóriporter kollégánkkal ismerkedett közelebbről. Fotó: Török János - GALÉRIA


Rózsika, az ausztrál rózsás kakadu, amit egy csempésztől foglaltak le, szeret táncolni. A gondozók telefonjukról zenét játszanak, Rózsika pedig jobbra-balra lépked, mozgatja a bóbitáját, emelgeti a lábát, széttárja a szárnyét és rázza a lábát. Fotós kollégánk, hogy a képeken a zavaró rácsok nélkül megörökítse az éppen Michael Jacksonra táncoló madarat, belépett a ketrecbe. Ennek Rózsika annyira megörült, hogy azonnal a vállára szállt, a fülcimpáját csipkedte és akárhogy könyörgött neki Beregszászi Melinda állatgondozó, Rózsika csak Török János vállán érezte jól magát, akit viszont alaposan megizzasztott a csipkelődő madár, a látottakat okostelefonjukkal rögzítő látogatók legnagyobb szórakozására.

 

A vadaspark esti programjának elmaradhatatlan része a fókák esti tornája. Fotó: Török János - GALÉRIA


Rózsika mellett szombaton a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú makikkal és a sziget legnagyobb ragadozójával, a fosszákkal is találkozhattak az érdeklődők. Igazi tömeget vonzott a közönségkedvenc fókák és az állatok királyának nevezett oroszlánok esti etetése is.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!