Szeged és környéke

2010.05.25. 10:37

Néniket rabolt ki a banda Szegeden - ki látta a negyedik elkövetőt?

Szeged - Idős, egyedül élő asszonyokat rabolt ki egy négytagú banda az elmúlt időszakban Szegeden. Közülük hármat a nyomozók már elfogtak, míg negyedik társuk ismeretlen helyen tartózkodik.

Delmagyar.hu

A csoport tagjai május első napjaitól kezdődően féltucatnyi olyan szegedi házba hatoltak be, ahol idős, egyedül élő asszony lakik. A védtelen sértetteket megtámadták, lefogták, illetve bántalmazták, majd különféle értékeikkel együtt távoztak. A kompánia terhére két betöréses lopás is írható. Ráadásul az egyik sértettnél kétszer jártak, ugyanis az első alkalommal nem találtak nála semmilyen értéket.

A Szegedi Rendőrkapitányság a feljelentéseket követően elvégzett nyomozási cselekményeknek köszönhetően az elmúlt héten azonosította a bűncselekmény-sorozat négy feltételezett elkövetőjét, akik valamennyien büntetett előéletűek. Közülük hármat a nyomozók már elfogtak, míg negyedik társuk, Bilik Zoltán (fényképen) 43 éves férfi ismeretlen helyen tartózkodik, ezért vele szemben a rendőrség országos elfogatóparancsot bocsátott ki. A rendőrség kéri, hogy aki Bilik Zoltán tartózkodási helyéről bármilyen információval rendelkezik, értesítse a Szegedi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályát, illetve hívja az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es segélyhívószámok valamelyikét.


A gyanúsítottak közül kettőt a bíróság a hétvégén előzetes letartóztatásba helyezett, míg egyikőjük házi őrizetét rendelte el. A büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!