Szeged és környéke

2016.07.28. 13:14

Rahói diákok ismerkednek Szeged nevezetességeivel

- Eddig minden épület nagyon tetszett. Rahó Szegedhez képest csak egy kicsi város - mondta a 12 éves Hönisch Melinda. A rahói általános iskolás lány hat társával és egy kísérőtanárral érkezett Szeged testvérvárosából az AGÓRA Ház-kunyhó-palota tematikus nyári táborába a héten.

K. G. G.

A rahóiak és a tábor többi részvevője szegedi híres épületeket látogat meg mindennap – tegnap a Kövér Béla Bábszínházban vendégeskedtek. A hét kárpátaljai kisgyerek közül csak ketten beszélnek magyarul, a szinkrontolmács szerepét Melinda vállalta magára, akinek apukája magyar, anyukája pedig  ukrán.


A gyerekek a bábszínházban meglátogatták a bábműhelyt, ahol a készülő Pompeji bábjáték félig kész hőseivel ismerkedtek meg. Nagy sikert aratott körükben a Sampucli nevű kismalacbáb, amit elkészülése után írtak ki egy bábjátékból, de a bábszínház munkatársai „örökbe fogadták". A tábor résztvevői jártak már a városházán, a Belvárosi moziban, a Reök-palotában és a színházban is. Ma az alsóvárosi tájházat keresik fel, majd egy napot Budapesten töltenek el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!