Szeged és környéke

2017.06.16. 16:29

Rózsaünnepre készül Szőreg

Rózsaünnepet rendeznek immár 19. alkalommal Szőregen június 23-25-e között.

K. G. G.

Avramov András szervező tegnap elmondta: az idei kiállítások a mesevilághoz kapcsolódnak, így a virágkompozíciók és élőképek is ebben a témában készülnek. A faluházban tárlat nyílik a rózsatőtermesztés eszközeiből, megemlékeznek a 150 éves szőregi postai szolgálatról, a környező rózsaföldeket szervezett látogatásokon lehet megtekinteni.


Az ünnep egyik első eseménye a Rózsafutam lesz jövő pénteken 18.30-tól: ezen kortól, márkától, típustól függetlenül bárki elindulhat járművével. Az autós felvonulás idén jótékonysági célt szolgál, a résztvevők nevezési díjukkal a Karitáció Alapítvány bohócdoktorait támogatják. Az ünnep leglátványosabb eseménye hagyományosan a június 24-én, szombat délután fél 6-kor kezdődő felvonulás lesz, melyen hatvan darab, rózsákkal feldíszített lovas fogat, hintó, homokfutó, mezőgazdasági gép és más jármű vonul fel. A menetben részt vevők a hat kilométeres úton több tízezer rózsát osztanak szét a nézők között. Lesz virágvásár, koncertek, gyermekprogramok, táncbemutató és labdarúgó-mérkőzés. A zárónapon félmaratont rendeznek: az indulók a virágzó rózsaföldek között tehetik meg a távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!