Szeged és környéke

2011.08.01. 20:46

Szegedi rögbisek az Asterix és Obelixben

Szeged - A Fit World Gorillák Rugby Club három játékosa, Bárdos András, Erdei Kálmán és Prágai András is szerepel az Asterix és Obelix Isten óvja Britanniát című részében. A 3 dimenziós film forgatását pénteken fejezték be Budapesten. Jövő decemberben láthatjuk a magyar mozikban, Gérard Depardieu főszereplésével.

Bobkó Anna

– Egy kezeslábast csatoltak rám, majd egy katapulthoz hasonló szerkezettel kilőttek a levegőbe. Legalább négy métert repültem. A történet szerint „kicsi a rakás"-szerűen ráfekszünk az egyik szereplőre, aki annyira erős lesz a varázsitaltól, hogy ledob bennünket magáról – hallottuk Prágai Andrástól. A Fit World Gorillák Rugby Club játékosa a Magyar Rögbi Szövetség honlapján olvasta a felhívást még tavasszal: olyan játékosokat keresnek az Asterix és Obelix harmadik részének magyarországi forgatásához, akik veszélyes jelenetektől sem riadnak vissza. Az országból összesen 80, Szegedről 10 rögbis jelentkezett. Közülük [namelink name="Bárdos András"], [namelink name="Erdei Kálmán"] és [namelink name="Prágai András"] jutott át a rostán – a kétméteres fiatalemberek feleltek meg a méretbeli elvárásoknak.

Gérard Depardieu-t körbefogja a rögbicsapat.

 A szegedi Prágai András elöl, kék-fekete csíkosban.
Fotó: DM/DV

A stáb 61 napig forgatott Magyarországon. Dolgoztak a fóti filmgyárban, a komáromi igmándi erődben pedig hatalmas stadiont építettek fel. A szegedi rögbisek és 13 társuk itt 800 néző előtt ütközéseket, passzokat, szereléseket produkált. Fekete nadrágot, kék csíkos mezt, fejvédőt viseltek, a sminkesek vörös harcsabajuszt ragasztottak az arcukra. A 6 perces jelenet, amelyben egy francia és egy magyar színésszel szerepelnek, a leghosszabb a filmben. A 3 dimenziós mozi főszereplője [namelink name="Gérard Depardieu"] (Obelix) és [namelink name="Edouard Baer"] (Asterix). [namelink name="Catherine Deneuve"] a királynőt alakítja.

Gérard Depardieu-t körbefogja a rögbicsapat.

Gérard Depardieu-t körbefogja a rögbicsapat.
Fotó: DM/DV

– A híresztelésekkel ellentétben Depardieu nem beképzelt. Az egyik újságban azt írták, hogy beleköpött egy magyar statiszta ebédjébe. Az igazság az, hogy az asztalra köpött. Azért tette, mert ez szerepelt a forgatókönyvben – magyarázta András. Szerinte a francia színész nem volt barátságtalan, bár senkit nem engedett túl közel magához. Viszont előfordult, hogy a lelátón ülő statisztákat szórakoztatta. Saját lakóautót hozatott a forgatásra, golfkocsival szállították mindenhová, helikopterrel utazott haza. Egy közös fénykép erejéig azért a rögbisek közé állt. A játékosoktól emlékül egy üveg villányi bort kapott, amelyet mindegyikük aláírt. A srácok Catherine Deneuve-vel is találkoztak, a világhírű színésznő csókot dobott nekik.

Az Asterix és Obelix Isten óvja Britanniát című részéhez Magyarország mellett Írországban és Máltán is vettek fel jeleneteket. A forgatás pénteken zárult. A film várhatóan 2012 decemberében kerül a magyar mozikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!