Szegedi táncosok Székelyföldtől Milánóig

Vannak, akik azt gondolják, a tánc egyenlő a kurválkodással. Hatalmasat tévednek – mondja Barbara, aki öt éve dolgozik egy milánói diszkóban, ahol a táncosokat havonta orvosi vizsgálatra küldik. Néhány hónap alatt akár egy autó árát is megkereshetik.

Százötven eurót egy éjszakán – válaszolja Barbara arra a kérdésre, mennyit keres a külföldi diszkótáncért. A fiatal szegedi lányt ismerősei bátorították a munkára. Mivel szeret táncolni, és sok pénzt akart keresni, nem gondolkodott sokat. – Korábban kizárólag egy pesti tanfolyam elvégzése után lehetett valakiből hivatásos táncos. Ez öt évvel ezelőtt harmincezer forintba került. Külföldre kijutni csak közvetítőirodán keresztül lehetett. Nekem azonban mázlim volt, egy barátnőm beajánlott abba a milánói diszkóba, ahol ő is dolgozott. Az első este lámpalázam volt, de mivel maradni akartam, végigcsináltam. A döntésben az is segített, hogy abszolút korrekt módon bántak velem. Be vagyok jelentve, adózom, és hamarosan a kettős állampolgárságot is megkaphatom – mondja Barbara.

A táncosokat havonta orvosi vizsgálatra küldik, ahol a hangerő miatt a hallásukat is ellenőrzik. – Olaszországban szerencsére nem lehet a diszkókban dohányozni, így a füst sem zavar. Éjféltől hajnali négyig táncolunk, több szünettel. A fellépőruháink nem túl ledérek. Izgalmasabb, ha csak sejtetünk, és nem láttatunk. Habár egyik-másik darabban alig van fél méter anyag, a strasszok és a minőség miatt minimum hatvan euróba kerülnek – mondja a csinos lány, akit elmondása szerint néhányszor már ért kritika munkája miatt.

Szegeden nem csak tánc

Kíváncsiságból felhívtuk az egyik szegedi hirdetőújságban megadott telefonszámot: éjszakai munkára kerestek táncos lányokat. Egy férfi szólt a telefonba, elmondta, hogy a közeljövőben nyíló szórakozóhelyen kellene dolgozni. Nem árulta el, mennyit fizetnének, de egy személyes találkozásra invitált, ahol mindenről „lerántaná a leplet”. Hozzáfűzte: a jelentkezőknek nem csak táncolni kellene…

– Vannak, akik azt gondolják, a tánc egyenlő a kurválkodással. Hatalmasat tévednek. Igaz, hogy külföldön sok lány így keresi a kenyerét, én is ismerek olyanokat, akik diplomával, minimum három idegen nyelv tudásával vállalnak kuncsaftokat. Ezek a luxuslányok általában nemcsak szépek, de okosak is, akár több százezer forintot is leakaszthatnak az ügyfeleikről, akik legtöbbször vállalkozók, nem ritkán politikusok. De a táncosok csak táncolnak! Nem szégyellem, amit csinálok, és amíg csak lehet, folytatom, hiszen itthon három diplomával se kereshetnék ennyi pénzt.

Pál Gyula szerint is legtöbben a jobb kereseti lehetőség miatt mennek külföldre. – Nem mindenki marad kint hónapokig. Én például csak néhány fellépést vállalok, és még így is sokszorosát keresem annak, amit Magyarországon – állítja a szegedi táncos, aki Münchenben és Székelyföldön is szórakoztatta már a bulizókat. – Erdélyről sokan azt gondolják, elmaradott. Engem is kellemes csalódás ért, hiszen az ottani szórakozóhelyek színvonala és a fizetés is messze meghaladja a magyarországit.

Újra vásárolhat hallókészüléket a Mega Halláscentrumban
A Mega Halláscentrum Roosevelt téri szaküzlete hétköznapokon ismét 9 és 17 óra között várja azon ügyfeleit, akik hallókészülék-vásárlás, -javíttatás, elem- vagy illesztékcsere, audiológiai szakrendelés, illetve állapotfelmérés és szaktanácsadás miatt keresik fel a nagy múltú szaküzletet.
Álomlagzi luxuskivitelben
Szeged főutcáján, a Tisza-parton vár a Szálka Halászcsárda és Rendezvényház még erre az évre is szabad időpontokkal! Exkluzív környezetben, többféle esküvői csomag közül választva ünnepelheti a násznép az ifjú párt életük nagy napján – már fejenként 16 ezer forintért is!
Észak- és Dél-Amerikában terjed a járvány, Európában és Ázsiában enyhítenek a korlátozásokon
A fertőzés 188 országban van jelen.
A Harmónia Rezidencia lakópark a béke szigetére épül
A város legmodernebb lakóparkjának otthonai mindent biztosítanak, amit egy modern lakástól elvárunk: a pihenés szállodai élményét ötvözik a saját és kényelmes élettérrel, a modern kialakítással, mindezt biztonságos és zöld környezetben.
Zivatarokra figyelmeztetnek az egész országban
Zivatarveszély miatt keddre is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szijjártó: Meglátjuk, ma mire jutunk
Mi arra törekszünk, hogy minden szomszédunkkal jó kapcsolatban legyünk – írta Szijjártó Péter.