Szeged és környéke

2011.07.16. 14:19

Több száz madártetemet találtak egy román autóban

Csaknem 400 madártetemet rejtett egy román állampolgár autója, amikor pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrizték a járművet a 43-as főúton.

[namelink name="Némedi Varga Éva"], a a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse szombaton elmondta: a román férfit jövedéki ellenőrzésre állították meg. Amikor azonban a járművét átvizsgálták, az utastérben talált hűtőtáskákból összesen 385 madár – meggyvágó, pacsirta, feketerigó, sárszalonka, citromsármány, énekes rigó, vörösbegy, nagy őrgébics, széncinege, tengelic, rozsdástorkú pityer, kenderike, zöldike, kékcinege, hamvas küllő, sárgafejű királyka, süvöltő, fenyőpinty, szőlőrigó – teteme került elő, amelyek szállításához nem volt meg a szükséges engedélye.

A Kőrös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának szakvéleménye szerint a madarak mindegyike védett fajhoz tartozik.

Több száz madártetemet találtak egy román autóban. (galéria)


A pénzügyőrök az eszmei értéken több mint 4 millió forint értékű madár maradványait, valamint a román férfit a Makói Rendőrkapitányságnak átadta, ahol a férfi ellen természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!