Szeged és környéke

2015.11.29. 16:55

Toros reggeli és vacsora egy lángos áráért: jótékonysági disznóvágás Hattyason

Szeged - Három Dezsőből készült finom reggeli és vacsora, valamint hurka, kolbász és szalámi a harmadik hattyasi jótékonysági disznótoron.

Segesvári Csaba

– Árammal kábították, nem visított. Nem volt kínzás, és finom reggeli lesz belőle – mondta szombat reggel az egyik hattyastelepi kocsma udvarán a 15 éves Herczeg Ádám. A fiatalember legálisan tartózkodott a hivatalosan csak 18 éven felülieknek nyitva tartott helyen, ahol két nap alatt három Dezső, azaz disznó került asztalra a harmadik hattyasi jótékonysági disznótoron.


A látványvágással egybekötött hétvégi rendezvényen százak fordultak meg. Szombat reggel friss hagymás vérrel, sült májjal és hússal várták a helybelieket, akik egy lángos áráért, 400 forintért annyi ételt kaptak, hogy alig győzték megenni. Nekünk is jutott a kóstolóból, és csak dicsérni tudtuk a korán kelő szakácsokat.

Jótékonysági disznóvágás Hattyason. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA

A kocsmaudvaron egy kicsit faluvá vált a szegedi városrész. Mindenki ismert mindenkit, a lelkes segítők szakember vezetésével bontották Dezsőt, a disznót. A gőzölgő abálóüst mellett Varga Oszkár mesélt lapunknak arról, hogy a Klebelsberg Telepi Alapítvány több támogatóval közösen már harmadik éve segít 45 olyan nehéz helyzetben lévő családon, amelyek az ünnepi időszakban is szűkösen élnek.


– Húsz éve csiszolódott össze a közösség, rengeteg programot szervezünk. A reggeli és a vacsora árából, valamint a támogatásokból bőséges csomagokat tudunk átadni a rászoruló családoknak – mondta Varga Oszkár. Hozzátette, a Dezsők egy részéből reggeli és vacsora lett, a hurka és a kolbász pedig az ajándékcsomagba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!