Hallgassa élőben!

Trágár rímek és csattanók

„Hogy a csernobili mutánscsődör prücskölne meg!" – ezt a szitkozódást sikerült előállítanunk az internetes káromkodásgenerátor segítségével. De míves trágárság vagy zavaró vulgarizmus ez a mondat?

A határ mindig a másik oldalon van, a beszélgetőpartner dönti el a nyelvészprofesszor szerint. E határokat a szegedi nézők is meghúzhatják: Trágár töredékek című zenés-verses produkcióval érkezik december 2-án 19:30-kor a Szegedi Pinceszínházba Janik László, Köleséri Sándor, Torres Dani és Nagy Eni, akik klasszikus magyar költőink elásott huncutságait elevenítik fel.

– A színpadon nem szeretem a vulgáris kifejezéseket, de most azt próbáljuk megmutatni, hogy a trágárság  mélyén is lehet költészet, nevethetünk azon, ha egy trágár kifejezésből  rím lesz, majd csattanó – fogalmazott Janik László színész. Torres Dani még a polgárpukkasztó jelzőt sem használná, inkább figyelemfelhívásnak véli  az előadást, mert olyan dolgokat élünk át a mindennapjainkban óráról órára, amelyekről nem beszélünk.

Írásunk lapunk pénteki számában, a Délmadár mellékletben.

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Isteni menüvel jutottak döntőbe a Vásárhelyi Betyárok a szakácsversenyen
Ezzel a háromfogásos menüvel remekeltek a Vásárhelyi Betyárok a Közétkeztetési szakácsverseny elődöntőjében.
A jövő erdésze is ellátogatott a Bedőbe – Fotók
A zákányszéki általános iskolából látogatott el egy hetedikes és egy nyolcadikos osztály az ásotthalmi Bedő erdészeti iskolába pályaorientációs napra, ahol az iskolával és az ott folyó oktatással ismerkedtek.
Nagy Márton: fiskális dominancia látható a monetáris politika felett
Erős fiskális dominancia látható a monetáris politika felett a gazdaságban, aminek megvan a létjogosultsága, de csak átmeneti ideig, egy-két évig maradhat fenn.
Tovább emelte a jegybanki alapkamatot a Nemzeti Bank
A jegybank szerint indokolt a kamatemelés folytatása.
Már burkolnak a minibölcsődében
Rangos elismerést kapott a mórahalmi Sárközi László
Rangos elismerést, a „Szent László Érem” kitüntetést vehette át a napokban Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet Polgárőrség elnöke az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől, Túrós Andrástól.