Hallgassa élőben!

Trágár rímek és csattanók

„Hogy a csernobili mutánscsődör prücskölne meg!" – ezt a szitkozódást sikerült előállítanunk az internetes káromkodásgenerátor segítségével. De míves trágárság vagy zavaró vulgarizmus ez a mondat?

A határ mindig a másik oldalon van, a beszélgetőpartner dönti el a nyelvészprofesszor szerint. E határokat a szegedi nézők is meghúzhatják: Trágár töredékek című zenés-verses produkcióval érkezik december 2-án 19:30-kor a Szegedi Pinceszínházba Janik László, Köleséri Sándor, Torres Dani és Nagy Eni, akik klasszikus magyar költőink elásott huncutságait elevenítik fel.

– A színpadon nem szeretem a vulgáris kifejezéseket, de most azt próbáljuk megmutatni, hogy a trágárság  mélyén is lehet költészet, nevethetünk azon, ha egy trágár kifejezésből  rím lesz, majd csattanó – fogalmazott Janik László színész. Torres Dani még a polgárpukkasztó jelzőt sem használná, inkább figyelemfelhívásnak véli  az előadást, mert olyan dolgokat élünk át a mindennapjainkban óráról órára, amelyekről nem beszélünk.

Írásunk lapunk pénteki számában, a Délmadár mellékletben.

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Rendszeres kávézók a szépség terén jelentős előnyben vannak
A koffein jótékony hatását nem csak az agyunk, a bőrünk is meghálálja.
Feszítővágóval kell kiszabadítani az egyik utast - baleset az 55-ös úton
Baleset történt az 55-ős főúton, Mórahalom és Domaszék között. 
Szijjártó: Magyarország a saját javára tudta fordítani a változásokat
Nem lehetnénk az új világgazdasági korszak nyertesei között, ha a kormány a külföldi elvárásokra hallgatott volna – mondta.
Kezelés után az óceánba engedik a fukusimai erőmű radioaktív vizét
A helybeliek és a szomszédos országok aggodalmai ellenére a sérült fukusimai atomerőműben felgyülemlett radioaktív vizet a tengerbe engedik.
Huszonhét film szerepel a 9. Friss Hús fesztivál nemzetközi programjában
Ebben az évben először rendezik meg öt kategóriában a fesztivált.
Jövő csütörtökig válthatók vissza az Eb-jegyek
Májusban újabb értékesítési szakasz jön.