Szeged és környéke

2014.11.25. 16:35

Trágár rímek és csattanók

„Hogy a csernobili mutánscsődör prücskölne meg!" – ezt a szitkozódást sikerült előállítanunk az internetes káromkodásgenerátor segítségével. De míves trágárság vagy zavaró vulgarizmus ez a mondat?

A határ mindig a másik oldalon van, a beszélgetőpartner dönti el a nyelvészprofesszor szerint. E határokat a szegedi nézők is meghúzhatják: Trágár töredékek című zenés-verses produkcióval érkezik december 2-án 19:30-kor a Szegedi Pinceszínházba [namelink name="Janik László"], [namelink name="Köleséri Sándor"], [namelink name="Torres Dani"] és [namelink name="Nagy Eni"], akik klasszikus magyar költőink elásott huncutságait elevenítik fel.

– A színpadon nem szeretem a vulgáris kifejezéseket, de most azt próbáljuk megmutatni, hogy a trágárság  mélyén is lehet költészet, nevethetünk azon, ha egy trágár kifejezésből  rím lesz, majd csattanó – fogalmazott Janik László színész. Torres Dani még a polgárpukkasztó jelzőt sem használná, inkább figyelemfelhívásnak véli  az előadást, mert olyan dolgokat élünk át a mindennapjainkban óráról órára, amelyekről nem beszélünk.

Írásunk lapunk pénteki számában, a Délmadár mellékletben.

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!